13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAtacatorul sinucigaş de la Saint-Denis a fost identificat

Atacatorul sinucigaş de la Saint-Denis a fost identificat

Teroristul care s-a detonat pe 18 noiembrie, în timpul unui asalt al poliţiştilor asupra unui apartament de la Saint-Denis, la periferia Parisului, la câteva zile după atacurile de la 13 noiembrie, a fost identificat drept Chakib Akrouh, în vârstă de 25 de ani, relarează AFP, citată de Mediafax.

Chakib Akrouh, născut pe 27 august 1990 în Belgia, a fost identificat prin comparaţie genetică cu mama sa, a anunţat joi procurolul Parisului François Molins, într-un comunicat.

Anchetatorii cred că acest kamikaze a participat la atacurile din 13 noiembrie la terase ale unor cafenele şi restaurante pariziene împreună cu presupusul organizator al atacurilor, Abdelhamid Abaaoud, ucis în asaltul de la Saint-Denis.

Opt dintre membrii comandourilor care au comis atacurile sunt, astfel, identificaţi în acest moment.

Este vorba despre Abaaoud, Brahim Abdeslam şi Chakib Akrouh – în echipa de la terase, Omar Mostefaï, Samy Amimour şi Foued Mohamed-Aggad – la Bataclan şi despre Bilal Hadfi – la Stade de France. Salah Abdeslam, suspectat că cel puţin a transportat cu maşina echipa de kamikaze de la Stade de France, este căutat în mod activ.

Ceilalţi doi kamikaze de la Stade de France au intrat în Europa pe 3 octombrie, pe Insula greacă Leros, împreună cu un val de migranţi, cu ajutorul a două paşapoarte siriene false, pe numele Ahmad Al-Mohammad şi Mohammad Al-Mahmod.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...
Ultima oră
Pe aceeași temă