13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Noi dezvăluiri despre atentatul de la Munchen: Sonboly a plănuit faptele...

FOTO+VIDEO. Noi dezvăluiri despre atentatul de la Munchen: Sonboly a plănuit faptele timp de un an. Tatăl lui l-a recunoscut din înregistrări și s-a dus la Poliție

UPDATE 16.45: Tatăl lui Ali David Sonboly şi-a recunoscut fiul într-una dintre primele înregistrări video care au început să circule pe internet de la locul atacului şi a alertat poliţia, transmite duminică agenția EFE, citată de Agerpres. 

Un procuror german a informat că tânărul atacator “juca cu regularitate Counter-Strike, un joc cu împuşcături asociat adesea cu indivizi care comit atacuri în masă”.  Procurorul Thomas Steinkraus-Koch a precizat că Sonboly a fost ucis cu un singur glonţ în cap provenit de la propriul pistol. Nu au fost găsite gloanţe aparţinând poliţiei în corpul tânărului, a insistat el. 

Steinkraus-Koch a mai spus că tânărul a fost internat două luni într-o secţie psihiatrică cu regim închis, în 2015, şi a primit tratament pentru “fobii sociale” şi anxietate. După ieşirea din spital, Sonboly primea tratament ambulatoriu pentru fobiile sale sociale, deoarece devenea nervos atunci când intra în contact cu alte persoane. 

——

Atacatorul Ali Sonboly, de 18 ani, și-a plănuit atacul la Munchen timp de un an, au precizat, duminică, autoritățile germane, citate de BBC News.

Sonboly, care avea asupra lui, la momentul la care s-a împușcat în cap, un pistol Glock și 300 de cartușe, a omorât nouă persoane și a rănit alte 35. El și-a cumpărat pistolul de pe Internet, au precizat crimnaliștii bavarezi. Atacatorul și-a ales victimele la întâmplare și nici una nu era în aceeași clasă cu el.

 

Tânărul de 18 ani avea salvată pe computerul său o copie a manifestului extremistului norvegian Anders Behring Breivik, care în urmă cu cinci ani a comis un dublu atac la Oslo şi în insula vecină Utoya, ucigând 77 de oameni. Totodată, Sonbloy a călătorit “acum un an sau doi” la o şcoală din oraşul Winnenden (sud-vestul Germaniei), scena unui atac armat în 2009, a mai spus Herrmann. 

Acolo, aminteşte EFE, în 2009 un adolescent de 17 ani, Tim Kretschmer, a ucis 15 persoane din fostul său liceu. Încolţit de poliţie, Kretschmer s-a sinucis după o urmărire de 40 de kilometri, îmbrăcat în uniformă paramilitară şi înarmat cu un pistol Beretta cu care ucisese cu sânge rece nouă elevi şi şase profesori. 

Sute de oameni au venit, în continuare,și duminică, să-și exprime solidaritatea cu familiile victimelor. 

 

Citește și: Sinteză: Tot ce știm despre atacul de la Munchen, la o zi după tragedie

Tânărul germano-iranian care a comis atacul era un cititor avid de cărţi şi articole privind crimele în masă, inclusiv despre atacurile din Norvegia, care au fost comise cu exact cinci ani în urmă. Majoritatea celor nouă persoane care şi-au pierdut viaţa în atacul de vineri erau adolescenţi din familii de imigranţi turce şi kosovare. 

Atacatorul, înarmat cu un pistol semiautomat dobândit ilegal, a încercat să atragă persoane la un McDonald’s promiţând pe Facebook mese gratuite.

Citește și: FOTO. Cine este atacatorul de la Munchen: David Ali Sonboly, un băiat retras, fan al jocurilor video de război 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă