16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialAtacuri Bruxelles. Primele mărturii ale belgienilor îngroziţi

Atacuri Bruxelles. Primele mărturii ale belgienilor îngroziţi

Belgienii au fost îngroziţi de atacurile teroriste. Iată mărturiile unor oameni care s-au aflat foarte aproape de exploziile de la aeroport sau de la metrou.

Citește și: Atentate Bruxelles. Primele reacţii ale belgienilor despre explozii

„Am simţit cum se mişcă imobilul. Era mult praf şi fum… M-am îndreptat spre locul exploziei şi am văzut oamenii ieşind din aeroport ameţiţi şi şocaţi”, spune reporterul Sky News Alex Rossi.

El a intervievat mai mulţi supravieţuitori ai exploziei de la aeroportul din Bruxelles.

„Mi-am dat seama că a fost o explozie pentru că am mai fost în apropierea unor explozii şi altă dată”, spune un american aflat la aeroport.

„Am simţit explozia, un fior mi-a trecut prin corp şi ne-am uitat unii la alţii şi am spus – hai să ieşim pe aici.”

„Nu mai exista decât instinctul de a pleca de acolo. Apoi am văzut oameni fugind, plângând, venind spre noi. Atunci am ştiut că mergem în direcţia corect.”

Citește și: FOTO + VIDEO LIVE: Trei explozii la Bruxelles – la aeroport și la metrou. Bilanț provizoriu: 28 de morți

„A fost groaznic. Tavanul s-a prăbuşit, a povestit un pasager care a aterizat de la Geneva cu 10 minute înainte de explozie. Era sânge peste tot, oameni rănişi, bagaje aruncate. Mergeam în derivă. Era o scenă de război.”

Un alt pasager, care se pregătea să plece spre Atlanta şi-şi petrecea timpul rămas prin magazine, s-a aflat la doar 45 de metri de explozie. „Oamenii plângeau, ţipau. A fost o experienţă oribilă”, a declarat el pentru Associated Press.

Un angajat al Swissport povesteşte că era la 20 de metri de explozie şi a sărit într-un jgheab pentru bagaje „pentru a fi în siguranţă”. El a spus că prima explozie s-a produs lângă o tejghea la care călătorii plăteau bagajele care depăşeau greutatea admisă, în timp ce a doua explozie a fost aproape de cafeneaua Starbucks.

 

După explozia de la staţia de metrou Maalbeek, un bărbat de 32 de ani care-şi ştergea sângele de pe faţă, a spus: „Metroul pleca din staţie când s-a auzit o bubuitură foarte puternică. Era panică peste tot. Erau foarte mulţi oameni în metrou.”

Un al bărbat, care se afla în staţia următoare, Arts Loi, a declarat: „Coboram din metrou şi am auzit o bufnitură înfundat, iar din tavan a început să cadă o mulţime de moloz.”

 

Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă