9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAtentat Bangladesh: Unul dintre bărbații uciși de forțele de ordine ar fi...

Atentat Bangladesh: Unul dintre bărbații uciși de forțele de ordine ar fi fost confundat cu un atacator

Poliția din Bangladesh a anunțat, marți, că este posibil ca una dintre persoanele ținute ostatice, în restaurantul din capitala Dhaka, să fi fost ucisă din greșeală de forțele de securitate, fiind confundată cu unul dintre atacatori, informează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit unui responsabil al poliției din Dhaka, Saiful Islam, bărbatul ucis prefătea pizza la restaurantul Holey Artisan. El a fost printre cele șase persoane ucise de poliție, atunci când forțele de ordine au luat cu asalt restaurantul  pentru a pune capăt asediului ce dura de 12 ore. 

20 de persoane au fost ucise, vineri seara, într-un restaurant dintr-un cartier frecventat de străini și diplomați, ai capitalei Bangladeshului, după ce un mai mulți bărbați înarmați i-au ținut ostatici, mai multe ore. Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Citește și: UPDATE. Bangladesh: Doi suspecți, arestați în legătură cu atacul armat din Dhaka

Printre victime se aflau italieni, japonezi şi un american. Trupurile neînsufleţite ale celor şapte victime japoneze au fost aduse, marţi dimineaţa, la Tokyo la bordul unui avion guvernamental nipon, potrivit AFP. 

La puţin timp după aterizarea avionului la ora locală 05:50 (luni 22.50 GMT) pe aeroportul Tokyo-Haneda, ministrul de externe nipon Fumio Kishida a depus flori la cele şapte sicrie, în care se aflau trupurile neînsufleţite a cinci bărbaţi şi două femei, acoperite cu un drapel alb şi aliniate pe pistă. Ministrul nipon a fost însoţit de alţi oficiali şi reprezentanţi ai societăţilor la care erau angajate victimele. 

Citește și: Motivul pentru care supraviețuitorii atacului din Bangladesh au fost cruțați. Cu ce imagini au rămas în memorie

Familiile victimelor care s-au deplasat la Dhaka după confirmarea deceselor au revenit în ţară cu acelaşi avion. Un al optulea japonez rănit, care a supravieţuit atacului de la restaurantul din Dhaka, a revenit de asemenea în Japonia şi a fost transportat imediat la spital. În acest atac şi-au pierdut viaţa şi nouă italieni, doi cetăţeni din Bangladesh, o americancă şi o indiancă. 

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă