25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAtentat cu mașină-capcană la Bagdad. Cel puțin nouă persoane au murit, iar...

Atentat cu mașină-capcană la Bagdad. Cel puțin nouă persoane au murit, iar alte 32 au fost rănite

Cel puțin nouă persoane au murit și alte 32 au fost rănite, marți, într-un atentat cu mașină-capcană care a avut loc la nord de capitala irakiană Bagdad, informează Reuters, citat de Agerpres.

Pentru moment atacul de la Rashidiya nu a fost revendicat, însă gruparea Stat Islamic comite cu regularitate astfel de atentatele cu bombă în capitală şi în alte regiuni din Irak. Luni, compania de informaţii şi analize globale IHS a anunţat că gruparea Stat Islamic mai controlează, în prezent, 68.300 kmp în Siria şi Irak, din cele 90.000 kmp la începutul lui 2015. 

Statul Islamic a pierdut recent teren în faţa forţelor kurde în nordul Siriei, a trupelor guvernamentale siriene în zona deşertică din centrul ţării, şi în favoarea forţelor de securitate irakiene la vest şi nord de Bagdad.

Bagdadul se află în alertă pentru atacuri teroriste, după ce cel puțin 292 de persoane au murit, în urma unui atentat terorist care a avut loc la începutul lunii iulie.

Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă