16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialATENTAT cu mașină-capcană la Kabul: Cel puțin trei persoane eu murit alte...

ATENTAT cu mașină-capcană la Kabul: Cel puțin trei persoane eu murit alte 112 au fost rănite

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte 112 rănite, vineri, într-un atentat cu mașină capcană la Kabul, informează Agerpres.

“Trei persoane au fost ucise și 112 rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătății. Wahidullah Mayar, pentru AFP.

El a spus că răniții, dintre care mulți copii, continuau să sosească în număr mare la spitalele capitalei, la aproape două ore de la explozie.

“Bilanțul riscă să crească”, a avertizat el.

Explozia, produsă în jurul orei 1.00 (20.30 GMT joi) într-un cartier din sud-estul orașului, se datorează “unei mașini capcană”, potrivit generalului Mohammed Ayoub Salangui, viceministru de interne.

Nicio sursă nu a fost în măsură să precizeze ținta atentatului, care nu a fost revendicat imediat.

Dar rebelii talibani au lansat o serie de atacuri, joi, care au ucis nouă persoane la Kandahar (sud) și în provincia Logar, la o sută de kilometri sud de Kabul.

Acesta este primul val de atacuri majore de la desemnarea mollahului Akhtar Mansour ca șef al talibanilor săptămâna trecută, înlocuindu-l pe liderul istoric al insurgenților, mollahul Omar.

Cele mai citite

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

În New Delhi s-a înregistrat o temperatură record

Miercuri, autoritățile indiene au anunțat că New Delhi a atins un nou record național de temperatură, cu 52,3°C. Acest record a fost înregistrat la...

Traficanți de droguri prinși la Sibiu. Vindeau cu sume cuprinse între 100 și 140 lei

La data de 28 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu, au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă