12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialAtentat cu mașină-cpcană la Beirut

Atentat cu mașină-cpcană la Beirut

O maşină-capcană condusă se pare de un kamikaze a explodat în cursul nopţii de luni spre marţi la periferia de sud a Beirutului, fieful mişcării şiite Hezbollah, a anunţat pentru AFP o sursă din domeniul securităţii, scrie Mediafax.

"Este vorba despre o maşină-capcană şi există o mare probabilitate să fi avut loc un atentat sinucigaş", a anunţat această sursă, care nu a fost în măsură să dea un bilanţ al victimelor.

Deflagraţia s-a produs în jurul orei locale 00.00 (00.00, ora României), la intrarea în cartierul Chiyah, în apropierea unui baraj al armatei şi unei cafenele în care cei aflaţi în interior urmăreau un meci de fotbal de la Cupa Mondială, potrivit unui fotograf al AFP.

Acesta din urmă a văzut mai multe maşini cuprinse de flăcări, importante pagube materiale, pompieri care încercau să stingă incendiile şi ambulanţe ce transportau răniţi, mai scrie Mediafax.

Un martor a anunţat pentru un post de televiziune libanez că "a văzut că un Mercedes de culoare albă mergea pe contrasens pe autostrada Hadi Nasrallah, la intrarea în Chiyah, după care a explodat".

Această deflagraţie are loc la trei zile după un atentat sinucigaş în estul ţării, soldat cu un mort şi aproximativ 30 de răniţi.

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...
Ultima oră
Pe aceeași temă