20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAtentat dejucat în Franţa: Operaţiune de poliţie în desfăşurare la Courtrai, în...

Atentat dejucat în Franţa: Operaţiune de poliţie în desfăşurare la Courtrai, în Belgia

O operaţiune a poliţiei belgiene este în desfăşurare la Courtrai, în nord-vestul Belgiei, în legătură cu Reda Kriket, inculpat în Franţa pentru un proiect de atentate ‘iminent’, a anunţat joi Parchetul federal, potrivit AFP, preluată de Agerpres

‘Are loc o percheziţie în legătură cu dosarul Kriket’, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Eric Van Der Sypt, precizând că este vorba despre o operaţiune purtată la ‘Marke, în oraşul Courtrai’. 

Purtătorul de cuvânt nu a menţionat arestări ‘în acest stadiu’. 

Reda Kriket, principalul suspect în ancheta referitoare la proiect de atentat dejucat în Franţa, a fost inculpat miercuri de un judecător de instrucţie în domeniul antiterorist. 

Francezul a fost arestat joia trecută în regiunea pariziană. În apartamentul său din Argenteuil, poliţiştii au descoperit arme de asalt, arme de dimensiuni mici şi explozivi, printre care TATP, exploziv artizanal folosit de jihadiştii din SI. 

În timpul arestării lui Kriket, ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a anunţat ‘zădărnicirea unui proiect de atentat în Franţa, ajuns la un stadiu avansat’. 

Acest dosar este distinct de ancheta pe marginea atentatelor de la Paris şi Bruxelles, chiar dacă unele legături între autori au putut fi stabilite. 

Un alt suspect, Anis.B, suspectat că ar fi fost mandatat de SI să comită un atentat în Franţa împreună cu Reda Kriket, a fost arestat duminică la Rotterdam (Olanda) şi face obiectul unui mandat de arestare european din partea judecătorilor francezi. 

Cele mai citite

Elevul care a decedat în 2006, Carlos Acutis, va fi canonizat

Papa Francisc a recunoscut miercuri a doua minune atribuită lui Carlo Acutis, un adolescent italian devotat răspândirii credinței catolice. Decizia suveranului pontif deschide astfel...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă