12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO & VIDEO. ATENTAT TERORIST revendicat de ISIS, la o uzină...

GALERIE FOTO & VIDEO. ATENTAT TERORIST revendicat de ISIS, la o uzină din FRANŢA. Un bărbat a fost DECAPITAT

UPDATE 14:31. Parchetul antiterorist din Paris a demarat o anchetă în legătură cu atentatul comis vineri dimineaţă la o uzină din Isere, în sud-estul Franţei, iar preşedintele Francois Hollande, care se va întoarce mai devreme de la summitul UE din Bruxelles, a convocat Consiliul de apărare.

Citește și: Parchetul antiterorist din Paris a demarat o anchetă după atentatul de la uzina franceză

—–

UPDATE 14:16. Președintele francez François Hollande a declarat, vineri, că atacul de la uzina din Saint-Quentin-Fallavier în departamentul francez Isere, a fost de natură teroristă. 

Citește și: Hollande, declarație PĂTIMAȘĂ despre atentatul terorist din Franța

—-

Un cadavru decapitat a fost găsit în apropierea unei uzine din Saint-Quentin-Fallavier în departamentul francez Isere, unde a fost comis un atentat, informează Mediafax.

O explozie a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor câtorva într-o uzină de gaz industrial din Isere. Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul Le Monde, deflagraţia a fost provocată de două persoane care au intrat cu maşina în uzina Air Products din Saint-Quentin-Fallavier.

Unul dintre atacatori a fost reţinut de jandarmi. La faţa locului au fost găsite bannere în arabă care nu au fost încă expertizate. Un cadavru decapitat a fost găsit în apropierea uzinei.

video: youtube.com/Le Dauphiné Libéré

Unul dintre atacatori şi-a declarat apartenenţa la Statul Islamic, potrivit cotidianului Le Dauphiné libéré. 

video: itele.fr 

 
AFP a anunţat că ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve se va deplasa “imediat” la faţa locului, în timp ce Le Dauphiné libéré susţine că a fost sesizat Parchetul antiterorism.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă