15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAtentat SINUCIGAȘ în Nigeria: 11 persoane au murit și alte 30 au...

Atentat SINUCIGAȘ în Nigeria: 11 persoane au murit și alte 30 au fost rănite

15 persoane au murit și alte 30 de persoane au fost rănite, marți, în Nigeria, în urma unui atentat sinucigaș comis de o fată în vârstă de 11 ani, informează Mediafax.

Astfel, circa 30 de oameni au fost răniţi când fata a detonat explozivi legaţi de corpul ei în oraşul nigerian Damaturu, capitala statului Yobe, potrivit unui rezident.

“Fata a venit în parcare şi a refuzat să fie controlată de către ofiţerii de securitate. Ulterior s-a apropiat de o maşină cu pasageri şi s-a detonat”, a declarat un funcţionar pentru sănătate de la un spital din apropiere.

Luna trecută, trei oameni au fost ucişi şi cel puţin cinci au fost răniţi într-un atac sinucigaş în care o maşină a explodat la un punct de control de securitate din Damaturu.

Niciun grup nu a revendicat imediat atacul, însă organizaţia teroristă Boko Haram, care doreşte să creeze un stat cu propria interpretare a legii islamice, a ucis mii de oameni începând cu anul 2009, în carul unor atacuri similare.

 

Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...
Ultima oră
Pe aceeași temă