10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAtentat sinucigaș la Kabul. Ținta, un vehicul al Ambasadei Turciei

Atentat sinucigaș la Kabul. Ținta, un vehicul al Ambasadei Turciei

Un vehicul care aparținea Ambasadei Turciei din Kabul a fost ținta unui atentat sinucigaș cu bombă, în urma căruia un soldat turc a fost ucis și un altul rănit, în contextul în care Guvernul afgan speră să lanseze discuţii cu liderii talibani în viitorul apropiat pentru o negociere de pace, conform Mediafax.

”Ţinta (atacului) a fost un vehicul al ambasadei turce. O persoană este rănită, iar şoferul probabil a murit", a declarat adjunctul ministrului de Interne Ayub Salangi.

Explozia a avut loc în faţa porţii ambasadei iraniene, adiacentă misiunii turce, în centrul Kabulului. Talibanii au revendicat atacul într-un SMS trimis presei, afirmând că ţinta era un "convoi de vehicule străine".

În imagini filmate de Associated Press apar două vehicule blindate negre cu numere de înmatriculare diplomatice turceşti şi cel puţin o persoană rănită, în timp ce este scoasă din maşină.

Acesta este primul atac cunoscut asupra unei ţinte turceşti în capitala afgană, iar un atac similar cu maşină-capcană comis la Kabul a avut loc lângă aeroport, în ianuarie.

Atacurile insurgenţilor în capitală au fost intermitente în ultimele luni, pe timpul iernii, şi în contextul în care accesul militanţilor, suspectaţi că au baze în Pakistanul vecin, este limitat.

Guvernul afgan speră să se ajungă la negocieri de pace în unul sau doi ani, în timp ce insurgenţii îşi intensifică operaţiunile, cu scopul de a intra în negocieri de pe o poziţie de forţă.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă