16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAtentat sinucigaș la o nuntă kurdă. Cel puțin 32 de persoane au...

Atentat sinucigaș la o nuntă kurdă. Cel puțin 32 de persoane au murit, câteva zeci au fost rănite

UPDATE 12,25: 32 de oameni au fost uciși în atentatul comis luni seară în Siria și revendicat de gruparea Stat Islamic.

Atacul a vizat participanții la o nuntă în regiunea kurdă din nord-estul Siriei, potrivit unui nou bilanț furnizat de o sursă medicală, informează AFP citată de Agerpres.

De asemenea, în jur de o sută de persoane au fost rănite după ce un kamikaze și-a activat centura cu explozivi într-o sală de festivități din Tall Tawil, un sat la nord de orașul Hasaka, unde era celebrată nunta unui membru al unui partid kurd.

——————————————-

Cel puțin 22 de persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite, luni, într-un atac singucigaș cu bombă, care a avut loc la o nuntă din satul Tal Tawil, situat în regiunea controlată de kurzi în nord-estul Siriei, informează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, printre victime se numără și mirele, un luptător al Forțelor Democratice Siriene — alianță a arabilor și kurzilor împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Un corespondent al AFP a relatat că a văzut mulți răniți într-un spital din orașul Hasake din apropiere. Agenția de presă locală Hawar și activiștii media kurzi au publicat fotografii în care se văd dărâmături, distrugeri și sânge într-un local de genul celor folosite de obicei pentru nunți în Siria, transmite DPA.

Gruparea Stat Islamic, care a atacat de multe ori atât civili, cât și ținte militare kurde, a transmis prin canalul său media Amaq că un luptător de comando a atacat o adunare a unor kurzi înarmați în apropiere de Hasakeh — știre care, potrivit AFP, ar constitui o revendicare a atentatului.

 

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă