19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialAtentat SINUCIGAȘ la un templu din Egipt

Atentat SINUCIGAȘ la un templu din Egipt

Un atentat sinucigaș a avut loc, miercuri, în parcarea templului antic Karnak, din sudul Egiptului, informează Agerpres.

Câteva persoane au fost rănite în atentatul cu mașină-capcană, scrie Reuters.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, patru egipteni au fost răniți. Sursele din cadrul securității au spus că printre victime se numără proprietari de magazine și polițiști.

O sursă din cadrul Ministerului de Interne a precizat de asemenea pentru agenția de știri MENA că niciun turist nu a fost rănit în atac.

Trei bărbați înarmați ar fi încercat să treacă de o barieră care duce la templul Karnak. Doi dintre bărbați au ieșit din mașină și au început un schimb de focuri cu poliția, care i-a ucis. Al treilea bărbat din mașină ar fi reușit să treacă de baricadă și s-a aruncat în aer, la 500 de metri de templu. Poliția nu a confirmat însă această ipoteză, spunând că este pe cale să dezamorseze două dispozitive explozive, potrivit AFP.

Niciun grup nu a revendicat deocamdată atacul, însă islamiștii, care își propun răsturnarea guvernului de la Cairo, au ucis sute de polițiști și militari în trecut, de obicei la puncte de control sau în secții de poliție.

Luxor este unul dintre cele mai importante puncte din Egipt, vizitat de un număr mare de turiști. Complexul de temple este situat pe Valea Nilului. În apropiere se afla vechiul oraș Theba, precum și celebrele monumente de pe Valea Regilor și Valea Reginelor.

Turismul este una dintre principalele surse de venit pentru Egipt, cea mai populată țară din lumea arabă.

Bărbați înarmați pe o motocicletă au împușcat mortal săptămâna trecută pe o șosea în apropierea de Piramida Giza doi membri ai forțelor de poliție responsabili cu securitatea în domeniul turismului în Egipt.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Curtea Constituțională discută sesizarea privind comasarea alegerilor

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie.Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă