24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAtentatele de la Bruxelles. Avocat: Suspectul care a fost eliberat are un...

Atentatele de la Bruxelles. Avocat: Suspectul care a fost eliberat are un alibi credibil

Bărbatul care a fost eliberat, luni, suspectat de implicare în atentatele care au avut loc, marțea trecută, la Bruxelles, are „un alibi credibil”, a afirmat, marți, avocatul său, Olivier Martins, citat de agenţia Reuters, informează Agerpres.

Potrivit lui Olivier Martins, nu există dovezi medico-legale în legătură cu clientul său, Faycal Cheffou, la scena atentatelor şi că el a fost acuzat pe baza mărturiilor unui şofer de taxi, care i-a dus pe presupuşii atacatori la aeroport. 

Cheffou a fost pus în libertate după patru zile de la arestarea sa în apropiere de biroul procurorului din Bruxelles. Unele publicații au scris că Cheffou este bărbatul din imaginile înregistrărilor pe camerele video de la aeroportul din Bruxelles, alături de cei doi indivizi care şi-au detonat explozibilii, şi că eliberarea sa este o lovitură dură dată anchetei ce a dus la arestarea mai multor persoane pentru infracţiuni mai mici în diverse locuri în Belgia şi Olanda, în Italia şi Franţa. 

Cu toate acestea, avocatul bărbatului a explicat că Cheffou era acasă şi acest fapt s-a putut confirma datorită apelurilor sale telefonice. „A fost posibil să se confirme faptul că el era cu mobilul său în acel moment şi că în acel moment el era acasă”, a mai spus Martins. 

Astfel, avocatul Martinis a explicat că i-a cerut judecătorului să-l elibereze de urgenţă, adăugând că nu au fost găsite amprente digitale sau urme ADN având legătură cu el la locul atentatelor.  El a adăugat că suspectul este acuzat în mod oficial, dar că nu va mai fi cazul pentru mai mult timp. 

Potrivit legii belgiene, un judecător care examinează cazul poate ordona eliberarea unui suspect, dar numai o anumită instanţă poate ridica acuzaţiile la adresa cuiva. 

35 de persoane au murit și peste 300 au fost rănite în urma atentatului care a avut loc în capitala Belgiei, în 22 martie, la aeroportul Zaventem și la o stație de metrou din Bruxelles. Ulterior, o imagine surprinsă de camerele de supraveghere din aeroport a fost dată publicității și ilustrează trei bărbați, dintre care doi s-ar fi detonat, iar un al treilea, îmbrăcat în haine de culoare deschisă este căutat în continuare.

Cele mai citite

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Remiză spectaculoasă între Bologna și Juventus! „Bătrâna Doamna” a revenit de la 0-3

Bologna şi Juventus Torino au oferit cel mai spectaculos meci al etapei a 37-a din Serie A, după ce au remizat, scor 3-3. Bologna...
Ultima oră
Pe aceeași temă