13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAtentatele din Bruxelles: Bărbatul cu pălărie, identificat cu ajutorul unui program al...

Atentatele din Bruxelles: Bărbatul cu pălărie, identificat cu ajutorul unui program al FBI

Cel de-al treilea terorist care a participat la atentatele de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, Mohamed Abrini, cunoscut ca „bărbatul cu pălărie”, a fost identificat de autorități cu ajutorul programului informatic de recunoaştere facială al FBI, a confirmat procuratura federală belgiană, citată de cotidianul Les Echos, informează Agerpres.

Investigatorii belgieni s-au confruntat cu dificultăţi la analiza amprentelor digitale şi a mostrelor ADN, astfel că nu au reuşit să confirme pe baza acestor metode că teroristul care apare în imaginile suprinse de camerele de supraveghere alături de cei doi kamikaze, Najim Laachraoui şi Ibrahim El Bakraoui, este Mohamed Abrini, un belgian de origine marocană. 

Prin urmare, FBI-ul american le-a sugerat autorităţilor belgiene să folosească „Next Gen Identification System”, un program de recunoaştere facială cu ajutorul căruia s-a confirmat identitatea celui de-al treilea terorist. 

După ce a fost arestat, Abrini a recunoscut că el este „bărbatul cu pălărie”’. El a afirmat în timpul interogatoriului că, după ce a auzit deflagraţiile provocate de încărcăturile explozive ale celorlalţi doi terorişti, a fugit de la aeroport, nu însă înainte de a arunca centura cu explozibil într-o pubelă de gunoi şi de a scăpa de pălăria sa. Abrini este inculpat şi pentru atacurile teroriste desfăşurate pe 13 noiembrie la Paris.

35 de persoane au murit și peste 300 au fost rănite în cele trei explozii care au avut loc pe aeroportul Zaventem și la o stație de metrou din Bruxelles, în 22 martie.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...
Ultima oră
Pe aceeași temă