10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentatele din Paris. Teroristul Abdelhamid Abaaoud s-a întors la locul atentatului. Ce...

Atentatele din Paris. Teroristul Abdelhamid Abaaoud s-a întors la locul atentatului. Ce avea în plan

Coordonatorul atacurilor din 13 noiembrie de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, s-a întors la scena crimei în acea seară, în apropiere de Bataclan. El planificase un nou atac în cartierul de afaceri parizian Defense, scrie Le Figaro.

După cum a arătat, marți, procurorul François Molins, Abdelhamid Abaaoud, organizatorul atacurilor, și unul dintre complicii săi, care a murit, miercuri, într-un atac sinucigaș, în timpul raidurilor antiteroriste din Saint-Denis, planificaseră să se detoneze în aceeași zi sau în ziua următoare, în cartierul de afaceri la Defense.

Ambii teroriști au fost, de asemenea, implicaţi în atacurile cu focuri de armă, în care au murit oameni,  pe terasele din cel de-al X-lea și al XI-lea arondisment. Amprentele lui Abaaoud au fost găsite pe un Kalașnikov și pe diverse obiecte din maşina Seat.

Potrivit unor înregistrări telefonice, jihadistul a fost în arondismentele X şi XI şi în apropiere de Bataclan, între orele 22:28 şi 00:28, chiar când Brigada de Cercetare și Intervenție a lansat operaţiunea antiteroristă.

Apoi, timp de 48 de ore, Abdelhamid Abaaoud a fost în Courneuve Aubervilliers, înainte ca verişoara lui, Hasna Aitboulahcen, care a murit prin asfixiere în timpul raidurilor, să preia comanda. Cu un complice ascuns în spatele unor tufișuri, teroristul a fost dus la apartamentul închiriat de Jawad Bendaoud, la Saint-Denis. 

Bendaoud, care s-a implicat în cunoștință de cauză în atacurile teroriste, a fost acuzat inclusiv pentru participarea la o asociație teroristă, potrivit lui François Molins. Jawad Bendaoud a recunoscut că un “prieten” i-a cerut să găzduiască doi oameni: "I-am spus nu am saltea, dar el a spus că nu contează, ei vor doar apă şi rugăciune. Au venit din Belgia”.

În atacul de la sala de concerte Bataclan din Paris, din 13 noiembrie, au fost omorâte 89 de persoane. Alte zeci de persoane au fost ucise la terase şi restaurante din Paris. În total, 130 de oameni au fost ucişi în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

La cinci zile de la atentatele de la Paris, polițiștii au descins în forță în Saint-Denis, o localitate aflată la periferia Parisului. Principala țintă a acestui raid a fost organizatorul atentatelor, Abdelhamid Abaaoud. El a fost omorât, miercuri, de poliţiştii francezi.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă