9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentatele din Paris: Unul dintre șoferii lui Salah Abdeslam, extrădat în Franța

Atentatele din Paris: Unul dintre șoferii lui Salah Abdeslam, extrădat în Franța

Unul dintre șoferii lui Salah Abdeslam, implicat în atentatele care au avut loc în luna noiembrie în Paris, a fost extrădat în Franța. Hamza Attou va fi interogat și reținut pentru legături cu rețeaua teroristă, a anunţat Procuratura belgiană, potrivit cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, a fost predat autorităţilor franceze prin punerea în executare a unui mandat european de arestare. Procuratura belgiană a refuzat să ofere alte informaţii legate de condiţiile de transfer al deţinutului.

Atentatele ce au avut loc la data de 13 noiembrie 2015 au provocat moartea a 130 de persoane. Hamza Attou a declarat anchetatorilor că el şi Mohammed Amri urmau a-l conduce pe Salah Abdeslam la Bruxelles, în ziua următoare atacurilor teroriste din Franţa. Salah Abdeslam a făcut parte din comandoul care a organizat atentatele de la Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pe data de 18 martie la Bruxelles, după ce a fost urmărit timp de patru luni de autorităţile europene. În 27 aprilie, când a fost extrădat din Belgia, Salah Abdeslam a fost inculpat în Franţa pentru „asasinate legate de activitatea unei grupări teroriste”. El a fost plasat în detenţie provizorie la închisoarea din Fleury-Mérogis, situată la 26 de kilometri sud de Paris.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă