13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentatul din Cairo, revendicat de gruparea Stat Islamic

Atentatul din Cairo, revendicat de gruparea Stat Islamic

Atentatul cu bombă din capitala egipteană Cairo, de joi, în urma căruia nouă persoane au murit, a fost revendicat, vineri, de gruparea teroristă Stat Islamic, potrivit agenţei Reuters, citată de Mediafax.

Mesajul a fost postat pe reţelele de socializare.

Forţele de securitate egiptene au fost vizate de numeroase atacuri ale militanţilor islamişti după ce armata l-a alungat de la putere pe preşedintele egiptean Mohamed Mursi în 2013, iar mii de oameni au protestat faţă de această decizie. Cele mai multe atacuri au loc în peninsula Sinai din nordul Egiptului unde activează grupări teroriste, împotriva acestora fiind efectuate raiduri aeriene şi terestre.

Atentatul s-a produs cu câteva zile de împlinirea a cinci ani de la revolta care a condus la înlăturarea regimului Hosni Mubarak care a durat 30 de ani, motiv pentru care autorităţile egiptene au consolidat măsurile de securitate.

Cinci poliţişti au murit, joi, după ce bărbaţi înarmaţi au atacat un punct de control din peninsula Sinai.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă