13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralia: Cinci persoane arestate, după atacul armat din faţa sediului central al...

Australia: Cinci persoane arestate, după atacul armat din faţa sediului central al poliţiei

Cinci persoane au fost arestate, în Sydney, în razii ale poliţiei australiene efectuate în legătură cu atacul armat din faţa sediului central al instituţiei de săptămâna trecută, care s-a soldat cu moartea unui angajat al poliţiei şi a atacatorului, informează site-ul agenţiei de presă DPA, citat de Mediafax. 

Două sute de poliţişti au participat în raidurile antitero efectuate în patru locuinţe în cursul nopţii de marţi spre miercuri, printre cei arestaţi aflându-se un minor de 16 ani şi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

Doi suspecţi au fost intervievaţi în legătură cu atacul armat de vinerea trecută din faţa sediului central din Parramatta (la periferia oraşului Sydney) al poliţiei australiene a statului New South Wales, soldat cu moartea unui angajat al instituţiei şi cu cea a atacatorului, împuşcat fatal de autorităţi în schimburile de focuri.

Victima, Curtis Cheng, un angajat al departamentului IT din cadrul poliţiei din New South Wales, a fost împuşcată mortal de un băiat în vârstă de 15 ani, Farhad Jabar, vineri după-amiază, în momentul în care părăsea clădirea instituţiei.

Autorităţile investighează dacă unul dintre cei cinci arestaţi i-ar fi furnizat lui Jabar arma pe care a folosit-o pentru a comite atacul de vineri. Liceul Parramatta din zonă a devenit un punct central al investigaţiei în condiţiile în care doi dintre suspecţii arestaţi sunt fraţi, fiind înscrişi la aceeaşi şcoală pe care o frecventa Jabar şi un alt suspect fusese înscris anterior la aceeaşi unitate şcolară.

Anterior, poliţia arestase un alt băiat de 17 ani, tot de la Liceul Parramatta, după ce postase mesaje pe Facebook prin care sprijinea acţiunea lui Jabar, solicitând mai multe atacuri la adresa poliţiei. El a fost acuzat de ameninţări la adresa poliţiei şi a fost eliberat pe cauţiune.

Şi moscheea din Parramatta pe care Jabar a vizitat-o înainte de a comite atacul se află sub investigaţia autorităţilor.

Potrivit unui reprezentant al poliţiei federale australiene, Neil Gaughan, autorităţile au prevenit şase atacuri teroriste în Australia din septemebrie 2014.

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă