10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralia: O bombă incendiară a explodat în apropierea unei moschei, în care...

Australia: O bombă incendiară a explodat în apropierea unei moschei, în care se aflau aproximativ 100 de persoane

O bombă incendiară a explodat, marți seara, în apropierea unei moschei de la periferia orașului australian Perth. La momentul respectiv, credincioșii participau la o rugăciune, informează AFP, citat de Agerprses.

Poliţia din Australia de Vest a anunțat, într-un comunicat, că pe zidul ce împrejmuia clădirea a fost descoperit un graffiti împotriva islamului. Totodată, o mașină a fost incendiată.

„Este vorba, fără îndoială, de un act criminal de ură, însă acesta este actul unei persoane sau al unui grup, nu al comunităţii (…) Comunitatea noastră nu se va cufunda în ură şi în jocul acuzaţiilor”, a precizat un profesor universitar, Yahya Abel Ibrahim, pe Facebook.

Potrivit acestuia, în moschee se aflau aproximativ o sută de credincioși, care și-au terminat rugăciunea în pofida atacului, „refuzând să se lase intimidaţi de actul terorist care a fost comis”.

Premierul australian Malcolm Turnbull a precizat că nu poate condamna „suficient de puternic” orice atac de acest gen.

În timpul ultimului recensământ naţional, în 2011, musulmanii reprezentau mai puţin de 3% din populaţia australiană, care se ridică la 24 de milioane de locuitori. Alimentată de un amestec de islam şi jihadism, islamofobia este în ascensiune în Australia, pe fondul temerilor privind atentatele care ar putea fi comise de australieni – care au plecat să lupte în Siria sau Irak, în rândurile grupării Stat Islamic (SI) – la revenirea lor în ţară. 

Australia a ridicat în septembrie 2014 nivelul de alertă pentru ameninţare teroristă. Cel puţin şase atentate au fost dejucate pe teritoriul australian în timpul ultimelor 18 luni, potrivit guvernului. 

Cele mai citite

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă