12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralia: O femeie şi-a lăsat copiii cu bona şi s-a alăturat grupării...

Australia: O femeie şi-a lăsat copiii cu bona şi s-a alăturat grupării SI

O femeie din oraşul australian Sydney şi-a lăsat copii cu bona şi a plecat în Siria pentru a se alătura grupării jihadiste Stat Islamic, relatează Mediafax

Jasmina Milovanov, în vârstă de 26 de ani, şi-a lăsat cei doi copii, cu vârste de 5 şi respectiv 7 ani, în grija bonei şi a spus că merge să ia o maşină nouă. În schimb, ea a plecat în Siria pentru a se alătura organizaţiei teroriste Stat Islamic şi nu s-a mai întors.

Citeşte şi: Austria: Copil de 14 ani, condamnat pentru terorism

Ea i-a trimis pe 3 mai un mesaj fostului său soţ, un cetăţean australiano-turc care se afla în Turcia, şi i-a spus că ea este în Siria. Femeia a precizat că fiul şi fiica lor sunt îngrijiţi în Australia, dar i-a cerut fostului soţ să se întoarcă acasă.

“Probabil i s-a spălat creierul, este atât de tânără şi naivă, dar tot ce putem face este să ne rugăm”, a declarat mama femeii, V. Milovanov, adăugând că speră ca fiica ei să se întoarcă acasă. Milovanov a precizat că fiica sa nu a dat niciun semn că ar fi intenţionat să plece.

Un fost prieten al Jasminei Milovanov afirmă însă că aceasta spunea mereu că vrea să se căsătorească cu un luptător jihadist şi crede că ar fi putut fi atrasă în regiunea ocupată de gruparea Stat Islamic de o femeie din Melbourne, Zehra Duman, care recrutează mirese pentru combatanţi.

Citeşte şi: Stat Islamic ar putea comite un atac cu BOMBĂ CHIMICĂ, în Marea Britanie

Milovanov, care s-a convertit la islam în adolescenţă şi a preluat numele Assma Abdullah, este prietenă pe Facebook cu Duman şi a postat comentarii de susţinere când aceasta s-a lăudat cu viaţa sa în Siria, potrivit Daily Telegraph. 

Fostul soţ al lui Milovanov a declarat că a fost “absolut şocat” de mesajul primit de la ea, adăugând că nu au mai comunicat de atunci. “Singurul lucru la care mă pot gândi sunt copiii noştri, nu pot să cred că a părăsit aceşti copii frumoşi. Fiul meu spunea că speră că mama lui este bine”, a afirmat acesta.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă