15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Noua bancnotă de 5 dolari din Australia stârnește controverse

FOTO. Noua bancnotă de 5 dolari din Australia stârnește controverse

Autorităţile australiene au prezentat o nouă bancnotă de 5 dolari, care a stârnit multe critici din partea publicului, în special cel tânăr, scrie Mashable.com.

Bancnota a fost denumită pe reţelele de socializare o „monstruozitate” și o „abominaţiune”. Tinerii consideră că „seamănă cu desenul unui elev de la şcoala primară de prin anii ’80” și că „Regina pare să se concentreze pe găsirea unei ieşiri de pe această abominabilă bancnotă”.

Noua versiune a bancnotei de 5 dolari din Australia păstrează unele dintre caracteristicile celei vechi: Regina Elisabeta, nuanţele purpurii şi dimensiunile. Cel mai important element eliminat este balena de sub imaginea Reginei, care permitea tinerilor să facă glume cu tentă sexuală.

Pe bancnotă a apărut în schimb o pasăre locală care pare reînviată din temele anilor ’80, dar și decorațiuni florale Prickly Moses care seamănă cu periile pentru WC.

Internauții au criticat și designul colorat al bancnotei care pare inspirat de artistul Ken Done, cunoscut pentru modul în care desena peisajele australiene foarte viu colorate, design care a fost folosit pentru o mulţime de mărci de îmbrăcăminte, inclusiv costume de baie.

Noua bancnotă va intra în circulaţie de la 1 septembrie, dar nu a fost stabilit vreun termen pentru scoaterea din circulaţie a celor vechi.

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă