9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAustria aduce Marea Britanie în fața instanței. Ce acuzații lansează statul austriac

Austria aduce Marea Britanie în fața instanței. Ce acuzații lansează statul austriac

Austria a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a denunţa oferirea de subvenţii comunitare pentru construirea unei centrale nucleare în Marea Britanie, afirmă oficiali guvernamentali britanici, potrivit Mediafax.  

“Sunt puse la dispoziţie subvenţii pentru susţinerea unor tehnologii care sunt în interesul general al statelor membre UE. Dar nu este cazul energiei nucleare”, a argumentat cancelarul Austriei, Werner Faymann.

Citește și: Dezvăluirea proiectului secret al Băncii Angliei. Se pregăteşte Marea Britanie să iasă din UE?

Guvernul de la Viena susţine că proiectul centralei nucleare de la Hinkley Point încalcă legislaţia europeană şi riscă să afecteze piaţa energiei.

În cadrul controversatului proiect, Marea Britanie va finanţa din fonduri europene construirea a două noi reactoare în sud-vestul regiunii Anglia, relatează BBC News. 

Ca parte a acordului, Guvernul britanic va garanta un tarif fix pentru electricitate grupului francez EDF, care construieşte centrala nucleară.

Citește și: Tot mai mulţi români muncesc în Marea Britanie

Însă ministrul austriac al Mediului, Andrä Rupprechter, a argumentat că energia nucleară nu mai este eficientă din punct de vedere economic şi nu ar trebui resuscitată prin subvenţii de stat.

În pofida criticilor unor organizaţii ecologice şi a unor state UE, Comisia Europeană a aprobat proiectul în octombrie 2014.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă