16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCriza refugiaţilor: Austria construieşte un gard metalic, la graniţa cu Slovenia

Criza refugiaţilor: Austria construieşte un gard metalic, la graniţa cu Slovenia

Austria a demarat, luni, procedurile pentru construirea unui gard metalic, la graniţa cu Slovenia, care urmăreşte limitarea accesului imigranţilor în ţară, informează Le Figaro, citat de Mediafax.

Potrivit unui fotograf AFP, lucrările preparatorii au debutat la punctul de frontieră Spielfeld, din sud, unde au fost instalaţi stâlpi de susţinere.

La jumătatea lunii noimebrie, înainte de atentatele din Paris, guvernul austriac a anunţat că va fi construit un gard metalic, înalt de doi metri, pe un segment de 3,7 kilometri, la frontiera cu Slovenia.

Citeşte şi: Gardurile care ne despart

Totodată, oficialităţile din Austria au dat asigurări că dispozitivul va fi “demontabil în mod rapid” şi că “este în conformitate cu regulile Schengen”. Construcţia gardului metalic între cele două state nu este singulară în zona UE, în condiţiile în care mai multe ţări au început să construiască garduri metalice la frontieră, pentru a limita accesul imigranţilor pe teritoriile lor. Ungaria şi-a închis în totalitate frontierele cu Serbia şi Croaţia pentru imigranţii clandestini prin construirea de garduri metalice cu sârmă ghimpată. Ulterior, Slovenia a instalat la frontiera cu Croaţia, în noiembrie, un gard de sârmă ghimpată în vederea limitării accesului imigranţiilor pe teritoriul ţării.

Ministrul austriac de Interne, Johana Mikl-Leitner, a fost criticată dur pentru susţinerea propunerii de a construi un grad metalic la frontiera cu Slovenia pe o distanţă de 300 de kilometri. Însă în cele din urmă s-a ajuns la un acord între democraţii şi conservatorii din guvern care prevede construirea unui gard metalic pe o porţiune de 3,7 kilometri la frontiera cu Slovenia, cu “posibilitatea de a adăuga un strat de sârmă ghimpată”.

Citeşte şi: Criza refugiaților: Macedonia contruiește un gard metalic la frontiera cu Grecia

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migrare (OIM), 878.000 de imigranţi au traversat Marea Mediterană în 2015, de patru ori mai mult decât numărul înregistrat în 2014. Până în prezent, 3.563 persoane a murit înecate în Mediterană, 589 dintre acestea pe ruta maritimă Turcia-Grecia.

După ce ajung în Grecia sau în Italia, imigranţii parcurg aşa-numita rută balcanică pentru a ajunge în ţări din vestul şi nordul Europei. Cei mai mulţi sosesc în Austria şi Germania, confruntată cu aproximativ un milion de solicitanţi de azil în cursul anului 2015.

Citeşte şi: Criza refugiaților: Slovenia ridică un gard la granița cu Croația

Cele mai citite

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Cresc salariile la unii bugetari. Alți bugetari amenință că fac grevă

Unele categorii de bugetari vor beneficia de salarii majorate, conform unei viitoare Ordonanțe de Urgență. Guvernul Ciolacu are, printre documentele de pe ordinea de zi...

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...
Ultima oră
Pe aceeași temă