10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAustria limitează numărul imigranţilor care vor intra în ţară, în următorii patru...

Austria limitează numărul imigranţilor care vor intra în ţară, în următorii patru ani

Austria a adoptat, miecuri, un plan de limitare a imigranţilor din ţară, astfel că vor fi primiţi 130.000 de solicitanţi de azil, în următorii patru ani, potrivit agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

Astfel, Austria va primi, anual, 37.500 de imigranţi. În 2015, aproximativ 90.000 de imigranţi au intrat în ţară.

Planul de limitare a imigranţilor din ţară a fost convenit între guvernul naţional şi autorităţile regionale şi locale. Cancelarul austriac Werner Faymann, a declara, miercuri, că Austria nu poate accepta toţi solicitanţii de azil. Potrivit acestuia, numărul este “un punct de reper”.

Citeşte şi: Preşedintele Germaniei: Este necesar ca UE să aplice strategii de limitare a numărului de refugiaţi

“Vom vedea ce se va întâmpla când se va ajunge la această limită”, a mai spus Faymann.

Numărul de solicitanţi de azil stabilit pentru următorii patru ani reprezintă 1,5% din populaţia Austriei de 8,5 milioane de locuitori şi este “o soluţie de urgenţă” care trebuie să reprezinte “un apel la trezire pentru UE”, a adăugat cancelarul austriac.

Liderii regionali şi naţionali au discutat, de asemenea, şi despre consolidarea controalelor la frontierele statutului, accelerarea procesului de deportare a imigranţilor neeligibili, precum şi impunerea de măsuri care să împiedice familiile celor stabiliţi deja în Austria să mai vină în ţară.

Anul trecut, circa 90.000 de solicitanţi de azil au fost înregistraţi în Austria, ceea ce înseamnă că, în baza planului de limitare a imigranţilor din ţară, numărul acestora va scădea de aproape trei ori în 2016.

Cele mai citite

Germania arestează trei persoane suspectate că au colaborat cu serviciile secrete chineze

Trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze. Se pare că aceștia au predat tehnologie care ar putea...

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

Blinken acuză Beijingul de genocid în provincia Xinjiang

Beijingul continuă să comită genocid împotriva uigurilor și a altor minorități din provincia sa Xinjiang, a arătat secretarul de stat american Antony Blinken într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă