12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAutocarul cu 31 de refugiați a plecat înapoi de la Berlin spre...

Autocarul cu 31 de refugiați a plecat înapoi de la Berlin spre Bavaria. Merkel nu i-a primit

Autocarul cu 31 de refugiați sirieni, trimis la Berlin de către un politician bavarez, a plecat înapoi spre Bavaria, informează Agerpres.

Autocarul a ajuns joi seară în fața Cancelariei de la Berlin și a plecat  vineri dimineaţa spre Bavaria, relatează AFP. 

Autocarul ”a plecat în această dimineaţă spre Landshut”, a indicat Elmar Stottner, purtătorul de cuvânt al cantonului respectiv din Bavaria, land pe unde intră majoritatea migranţilor care vor să ajungă în Germania. 

Autocarul, cu 31 de refugiaţi sirieni, a avut parte de o sosire foarte mediatizată la Berlin, joi seara, în faţa Cancelariei, acţiunea fiind orchestrată de către liderul unui canton rural din Bavaria, care intenţiona astfel să protesteze faţă de politica de deschidere a Angelei Merkel faţă de refugiaţi. 

Ei ”sunt foarte dezamăgiţi” că au trebuit să plece din nou spre sudul ţării, a dat asigurări politicianul, Peter Dreier, la radioul regional SWR. ”Au venit în Germania şi aşteaptă ca Angela Merkel să-i ajute. Vor să meargă în marile oraşe. Şi aceste aşteptări nu au fost îndeplinite”, a mai spus Dreier. 

După ce autocarul a staţionat două ore în faţa Cancelariei, municipalitatea Berlinului a acceptat să-i ia în grijă în timpul nopţii şi i-a cazat la o pensiune situată în apropiere de oraş, potrivit presei. 

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a reamintit că guvernul este ”conştient” de provocările cu care se confruntă comunităţile locale ocupându-se de cei circa 1,1 milioane de refugiaţi care au venit anul trecut în Germania. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care nu vor fi protejate de departamentele IT

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care care "nu vor fi vizibile departamentelor de IT", deci care nu vor fi...

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene se laudă cu proiectele din ultimii ani

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat marți, în cadrul unei declarații la Craiova, importanța investițiilor în sectorul sănătății din România în...

Crimă în Sectorul 6! Bărbat de 46 de ani, ucis cu bestialitate în plină stradă

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost ucis în bătaie în Sectorul 6 din București, în fața Parcului Crângași. Criminalii, doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă