15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAutoproclamata Republică Lugansk face apel la recunoașterea sa ca stat independent

Autoproclamata Republică Lugansk face apel la recunoașterea sa ca stat independent

Un reprezentant al serviciului de presă al autoproclamatei ”Republica Populară” Lugansk a făcut miercuri apel către 15 state și și entități din cadrul Federației Ruse să fie recunoscută ca stat independent. ”Apelul a fost adresat unor țări și entități ca Rusia, Abhazia, Belarus, Osetia de Sud, Ingușetia, Cecenia, Kazahstan, Transnistria, Armenia, Siria, Serbia, Venezuela, China, Cuba, Nicaragua”, a specificat oficialul, potrivit Agerpres.

Apelul adresat în numele Sovietului Suprem (parlamentul) din Lugansk îndeamnă la 'adoptarea unei decizii privind recunoașterea Republicii Populare Lugansk ca stat suveran și independent'.

Între timp, armata ucraineană a continuat tirurile la Slaviansk, bastion al separatiștilor din regiunea vecină Donețk, unde corespondentul CNN, Diana Magnay, a putut să vadă că apa curentă și electricitatea sunt întrerupte în oraș, după cum transmite RT, citată de Ria Novosti.

Într-un reportaj difuzat din teren, jurnalista americană a spus că distrugerile din Slaviansk relevă tiruri dezordonate lansate de trupele guvernamentale. Obuze au căzut peste școli, imobile de locuit, iar principalele artere către Slaviansk sunt distruse. Cei mai mulți dintre locuitori au părăsit Slavianskul, dar reportera CNN a intervievat mai multe femei care au rămas în oraș.

O localnică Galina Sergheeva a declarat că'mâinile președintelui ucrainean' sunt pătate de sânge, fără să precizeze dacă se referă la președintele interimar Oleksandr Turcinov sau la noul președinte Petro Poroșenko, învestit sâmbătă în funcție.

'Atât de mulți oameni au murit și nimeni nu vorbește despre asta', și-a exprimat ea indignarea, în materialul corespondentei CNN, care a fost citat masiv de media ruse, întrucât mijloacele de informare în masă occidentale au fost acuzate în repetate rânduri de Moscova că reflectă doar poziția oficialilor de la Kiev și nu abordează deloc drama civililor din teatrul de operațiuni.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă