14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAutoritățile americane și canadiene: Nu au fost găsite dispozitive explozive la bordul...

Autoritățile americane și canadiene: Nu au fost găsite dispozitive explozive la bordul avioanelor Air France

Autorităţile americane şi canadiene au declarat, miercuri, că  la bordul au găsit niciun dispozitiv exploziv la bordul celor două avioane Air France, deviate în noaptea de marţi spre miercuri către aeroporturi din SUA şi Canada, în urma unor ameninţări cu bombă, nu au fost găsite dispozitive explozive,  informează Associated Press, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat difuzat de FBI, autorităţile americane au făcut investigații, dar nu au descoperit nicio ameninţare credibilă. Totodată, poliţia canadiană a anunţat că anchetatorii nu au găsit dovezi privind vreun dispozitiv explozibil, după ce au verificat avionul şi bagajele.

Citește și: Noi amenințări cu bombă: Două avioane Air France, DEVIATE spre aeroporturi din SUA

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol. La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă. Pasagerii au fost debarcaţi din cele două avioane şi conduşi în aeroporturi.

Keith Rosso, un pasager din avionul care decolase din Los Angeles, a declarat că FBI a interogat după aterizarea la Salt Lake City toate persoanele aflate în aeronavă.

Pasagerii de pe aeroportul din Salt Lake City au fost îmbarcaţi din nou în avion, pentru a pleca spre Paris, potrivit unei purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Mark Skinner, un reprezentant al poliţiei canadiene, a declarat că la bordul avionului deviat spre Halifax se aflau 262 de persoane.

Pasagerii acestui avion vor fi transferaţi la hoteluri peste noapte, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului internaţional Stanfield din Halifax. “Air France va decide când va pleca” aeronava, a adăugat acesta.

Citește și: Cursă aeriană Marea Britanie – SUA, soldată cu incidente

Ameninţările cu bombă vizând avioane cu destinaţia Paris intervin în urma atentatelor de vineri seara din capitala franceză, soldate cu cel puţin 129 de morţi, care au fost revendicate de gruparea teroristă Stat islamic.

 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă