18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAutoritățile au desființat o tabără de romi de lângă Paris

Autoritățile au desființat o tabără de romi de lângă Paris

 O tabără în care locuiau până în urmă cu puţin timp aproximativ 400 de romi, instalaţi din iunie pe şine dezafectate de pe’ Mica Centură’, în nordul Parisului, a început să fie evacuată miercuri dimineaţa, relatează AFP citată de Agerpres.

Evacuarea survine în urma unei decizii a justiţiei, sesizată de SNCF (Căile ferate franceze) care este proprietar al terenului. Serviciile prefecturii din Paris au numărat 135 de barăci în care locuiau familii în condiţii de igienă precare şi cu mijloace de încălzire rudimentare, existând temeri privind riscul declanşării unui incendii. 

Înainte de ivirea zorilor, zeci de persoane, cu puţinele lucruri pe care le aveau asupra lor, au urcat în autobuze care urmau să-i ducă în centre de primire. 

“Suntem europeni, de ce nu avem drepturi?”, a întrebat una din persoane. Agenţi de poliţie au fost desfăşuraţi în jurul taberei, formate dintr-o sută de colibe construite din scânduri de lemn şi materiale reciclate. 

Miercuri dimineaţa, în tabără mai rămăseseră puţini locuitori, jumătate dintre ei părăsind zona la începutul acestei săptămâni, pe fondul zvonurilor de evacuare. 

În total, 173 de “persoane vulnerabile”, între care opt copii şcolarizaţi, au fost identificate în cursul unei verificări medicale efectuate săptămâna trecută, potrivit prefecturii din Ile-de-France, care a raportat patru cazuri de tuberculoză. Potrivit unui raport recent, peste 11.000 de romi au fost evacuaţi cu forţa din taberele lor, în Franţa, în 2015, soluţiile de cazare alternativă fiind destul de puţine.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă