15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAutorităţile germane anunţă că au descoperit amprente ale suspectului tunisian pe uşa...

Autorităţile germane anunţă că au descoperit amprente ale suspectului tunisian pe uşa camionului folosit în atentatul de la Berlin

Poliţia germană a anunţat că s-a descoperit, pe uşa caionului folosit în atacul de la Berlin, amprente ale tunisianului suspectat de implicare în atentat, au indicat mai multe media germane, citate de Agerpres.

Potrivit AFP, mai multe operațiuni ale poliției erau în curs de desfășurare joi în Germania, la patru zile după atacul sângeros ce a avut loc luni seara la un târg de Crăciun în Berlin și care s-a soldat cu 12 morți și 48 de răniți.

”Sunt întreprinse evident cercetări și investigații în ansamblul țării”, în cadrul anchetei lansate după atentatul cu un camion, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Parchetului antiterorist.

Suspectul căutat de polițiștii germani, Anis Amri, acuzat de comiterea atacului de la Berlin, este înarmat şi folosea şase nume, arată mandatul european de arestare prezentat de presa internațională. Potrivit mandatului, Anis Amri este cetăţean tunisian, s-a născut în localitatea Ghaza.

În mandat este prezentată o listă de nume pe care le folosea, dintre care multe sunt variante ale numelui său. De asemenea, figurează cetăţeniile tunisiană, egipteană şi libaneză.

Autorităţile germane au anunţat că i-au respins solicitarea de azil în iulie 2016, dar nu se știe cum de a fost posibil să rămână ulterior în Germania.

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă