16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Autorul masacrului din noaptea de Anul Nou a fost arestat. Poliția...

FOTO: Autorul masacrului din noaptea de Anul Nou a fost arestat. Poliția l-a găsit, după două săptămâni, într-un cartier din Istanbul. Presă: Este vorba despre un cetățean uzbek

Autorul atacului care a avut loc, în noaptea de Anul Nou, într-un club din Istanbul ar fi fost prins într-un cartier din acest oraș, informează surse citate de Hurriyet Daily News.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Abdulkadir Masharipov. Surse au confirmat pentru publicația citată că principalul suspect a fost reținut ăn cartierul Esenyurt. Atunci când a fost găsit, bărbatul era însoțit de fiul său.

Atacatorul a fost ridicat de autorități, care îi verifică starea de sănătate, mai notează Hurriyet. Informația este confirmată și de CNN Turk.

Potrivit CNN Turk, bărbatul ar fi cetățean uzbek. 

Luni, politicianul Numan Kurtulmuş preciza că atacul din noaptea de Anul Nou ar fi fost organizat cu ajutorul unei organizații de informații. Duminică, poliția turcă a stabilit că o casă din cartierul Silivri a fost folosită de principalul autor al atacului din clubul Reina, un militant al grupării Stat Islamic, filiala din Uzbekistan. În urma raidurilor, poliția turcă a descoperit 150.000 de dolari, care ar fi fost suma primită de Masharipov.

Și în 1 ianuarie, poliția a descins la casa suspectului din cartierul Zeytinburnu, însă el a reușit să fugă, alături de fiul său.
 


Un atacator a deschis focul, în clubul Reina din Istanbul, în noaptea de Revelion, cauzând moartea a 39 de persoane și rănirea a aproximativ 70, și-au pierdut viața în sângerosul atac. Dintre aceste victime, 35 au murit la locul atacului terorist. Alte 70 de persoane rănite au ajuns la spitale. Zeci de clienți îngroziți de scenele sângeroase au săprit de frică în apele aproape înghețate ale Bosforului.

Turcia, marcată de o serie de atacuri teroriste în 2016

Anul trecut, Turcia a fost marcată de mai mult de 30 de episoade violente. Cel mai recent a avut loc în 19 decembrie, când ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, a fost împușcat în timp ce ținea un discurs la o galerie de artă din capitala Turciei.

În 10 decembrie, o mașină a explodat în apropiere de stadionul Besiktas  cauzând moartea a 44 de persoane, dintre care majoritatea ofițeri de poliție, și peste 150 de răniți.

În 24 noiembrie, două prsoane au murit și 21 au fost rănite, după ce o bombă a explodat în apropiere de biroul guvernatorului din Adana.

În 14 octombrie, stațiunea Ankara a fost vizată de un atac cu rachetă. Nicio persoană nu a fost rănită. Tot în aceeași zi, militarii turci din mai multe localități au fost victimele unor atacuri violente, soldate cu rănirea a 13 persoane.

În 6 octombrie, o mașină a explodat în apropiere de sediul de poliție din regiunea Yenibosna, pe partea europeană a Istanbulului. 

În 24 august, doi ofițeri de la jandarmerie au fost răniți pe drumul dintre Antalya și Kemer, după ce o bombă a explodat. 

În 20 august, peste 50 de persoane au murit și aproximativ 100 au fost rănite, în urma unui atac la o nuntă din Gaziantep. 

 În 28 iunie, peste 40 de persoane au murit într-un atac terorist care a vizat Aeroportul Internațional Ataturk.  

 În 7 iunie, șapte ofițeri de poliție și patru civili au murit, iar 36 au fost rănite, în urma unui atac cu bombă în apropiere de Istanbul.

În 1 mai, doi ofițeri de poliție au murit și peste 36 de persoane au fost rănite, după ce o bombă a explodat la Sediul Central al Poliției din Gaziantep.

În 27 aprilie, șapte persoane au fost rănite într-un atac sinucigaș care a vizat moscheea Bursa Ulu. 

În 19 martie, un atac sinucigaș a avut loc în apropiere de un obiectiv turistic de pe strada Istikal din Istanbul. Patru persoane au murit și peste 36 au fost rănite.

În 13 martie, peste 30 de persoane au murit într-un atac cu bombă care a avut loc în piața Kizilay din Ankara.

În 17 februarie, 28 de persoane au murit într-un atac cu bombă care a vizat mai mulți militari.

În 12 ianuarie, 10 turiști au murit într-un atac sinucigaș care a avut loc în Istanbul.

 

În curs de actualizare.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă