16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAutorul atacului care a avut loc în noaptea de Anul Nou, în...

Autorul atacului care a avut loc în noaptea de Anul Nou, în Istanbul, a fost pus oficial sub acuzare. Bărbatul de origine uzbekă a cauzat moartea a 39 de persoane

 Autorul atacului care a avut loc într-un club din Istanbul, în noaptea de Anul Nou, a fost pus oficial sub acuzare de o instanță din Turcia. Este vorba despre cetăţeanul uzbek Abdulgadîr Maşaripov, care a ucis 39 de persoane în clubul exclusivist Reina, informează Reuters.

Un atacator a deschis focul, în clubul Reina din Istanbul, în noaptea de Revelion, cauzând moartea a 39 de persoane și rănirea a aproximativ 70, și-au pierdut viața în sângerosul atac. Dintre aceste victime, 35 au murit la locul atacului terorist. Alte 70 de persoane rănite au ajuns la spitale. Zeci de clienți îngroziți de scenele sângeroase au săprit de frică în apele aproape înghețate ale Bosforului.

Turcia, marcată de o serie de atacuri teroriste în 2016

Anul trecut, Turcia a fost marcată de mai mult de 30 de episoade violente. Cel mai recent a avut loc în 19 decembrie, când ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, a fost împușcat în timp ce ținea un discurs la o galerie de artă din capitala Turciei.

În 10 decembrie, o mașină a explodat în apropiere de stadionul Besiktas  cauzând moartea a 44 de persoane, dintre care majoritatea ofițeri de poliție, și peste 150 de răniți.

În 24 noiembrie, două prsoane au murit și 21 au fost rănite, după ce o bombă a explodat în apropiere de biroul guvernatorului din Adana.

În 14 octombrie, stațiunea Ankara a fost vizată de un atac cu rachetă. Nicio persoană nu a fost rănită. Tot în aceeași zi, militarii turci din mai multe localități au fost victimele unor atacuri violente, soldate cu rănirea a 13 persoane.

În 6 octombrie, o mașină a explodat în apropiere de sediul de poliție din regiunea Yenibosna, pe partea europeană a Istanbulului. 

În 24 august, doi ofițeri de la jandarmerie au fost răniți pe drumul dintre Antalya și Kemer, după ce o bombă a explodat. 

În 20 august, peste 50 de persoane au murit și aproximativ 100 au fost rănite, în urma unui atac la o nuntă din Gaziantep. 

 În 28 iunie, peste 40 de persoane au murit într-un atac terorist care a vizat Aeroportul Internațional Ataturk.  

 În 7 iunie, șapte ofițeri de poliție și patru civili au murit, iar 36 au fost rănite, în urma unui atac cu bombă în apropiere de Istanbul.

În 1 mai, doi ofițeri de poliție au murit și peste 36 de persoane au fost rănite, după ce o bombă a explodat la Sediul Central al Poliției din Gaziantep.

În 27 aprilie, șapte persoane au fost rănite într-un atac sinucigaș care a vizat moscheea Bursa Ulu. 

În 19 martie, un atac sinucigaș a avut loc în apropiere de un obiectiv turistic de pe strada Istikal din Istanbul. Patru persoane au murit și peste 36 au fost rănite.

În 13 martie, peste 30 de persoane au murit într-un atac cu bombă care a avut loc în piața Kizilay din Ankara.

În 17 februarie, 28 de persoane au murit într-un atac cu bombă care a vizat mai mulți militari.

În 12 ianuarie, 10 turiști au murit într-un atac sinucigaș care a avut loc în Istanbul.


 Pe aceeași temă:

Doi agenți de securitate, printre victimele masacrului din Istanbul. Ei scăpaseră de moarte, în urmă cu o lună. Peste jumătate dintre persoanele care și-au pierdut viața în atacul armat din noaptea de Anul Nou sunt cetățeni străini | FOTO

Doi gardieni care lucrau la clubul Reina, în noaptea de Anul Nou, când un atacator a deschis focul, cauzând moartea a 39 de persoane și rănirea a aproximativ 70, și-au pierdut viața în sângerosul atac. În urmă cu o lună, ambii scăpaseră cu viață dintr-un atac cu bombă.


 Masacrul din Istanbul. O femeie a murit în brațele iubitului său. Și bărbatul și-a pierdut viața, după ce a decis să nu o lase în urmă. Înainte de Anul Nou, ea scrisese pe Facebook: Să sperăm că ne vom distra. În cel mai rău caz, voi muri într-un dezastru | FOTO

Doi studenți la Universitatea Americană de Știință și Tehnologie din Liban se aflau în clubul Reina din Istanbul, în noaptea de Anul Nou, când un bărbat a deschis focul, cauzând moartea a 39 de persoane și rănirea altor 70.


Inimile indienilor sunt sfâșiate. Un mare producător de la Bollywood și o tânără creatoare de modă au murit în masacrul de la Istanbul, din noaptea de Anul Nou | VIDEO + FOTO

Doi renumiți indieni, producătorul Abis Rizvi și creatoarea de modă Khushi Shah, sunt printre cele 39 de victime ale atacului terorist care a avut loc, în noaptea de Anul Nou, la Istanbul, unde un atacator a deschis focul într-un club, potrivit presei din India.


 

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă