25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAutorul atacului de la o moschee din Quebec este un student canadian....

Autorul atacului de la o moschee din Quebec este un student canadian. El este acuzat de crimă de gradul întâi, după ce a împușcat mortal șase persoane. Victimele aveau dublă cetățenie

UPDATE 11.24: Cele şase persoane care au murit duminică în urma atacului armat din Quebec aveau dublă cetăţenie, canadiană şi respectiv marocană, algeriană, tunisiană şi guineeană, a declarat vicepreşedintele Centrului Cultural Islamic din Quebec, Mohamed Labidi, citat de Le Figaro.

 Un marocan, doi algerieni, un tunisian şi doi guineeni au fost ucişi.

„Sunt toţi cetăţeni canadieni, sunt toţi locuitori ai Quebecului, canadieni”, a declarat la Québec Mohamed Labidi.

La Alger, ministrul Afacerilor Externe a confirmat moartea a doi algerieni într-un comunicat citat de postul public de televiziune. Un purtător de cuvânt al Guvernului din Guineea, ministrul Damantang Albert Camaram, a indicat faptul că doi cetăţeni ai acestei ţări se numără printre cele şase persoane decedate.

 


Autoritățile canadiene l-au identificat, luni, pe autorul atacului armat dintr-o moschee din Quebec. Este vorba despre un student canadian, în vârstă de 27 de ani, a fost acuzat de crimă de gradul întâi pentru uciderea a şase persoane, informează The Guardian, citat de Mediafax.

Alexandre Bissonnette, student al Facultăţii de Ştiinţe Sociale, din cadrul Universităţii Laval, a fost acuzat de asemenea de alte cinci tentative de omor.

O organizaţie locală ce susţine refugiaţii, Bienvenu aux réfugiés, a comunicat faptul că numele lui Bissonnette le este familiar, descriindu-l pe acesta drept o persoană care posta în mediul online comentarii prin care denigra refugiaţii şi care şi-a exprimat suportul pentru Marine Le Pen, liderul partidului francez de centru-dreapta, Frontul Naţional.

Şase persoane au fost ucise, iar opt altele rănite, în urma unui atac armat care a avut loc la Centrul Cultural Islamic din oraşul canadian Quebec.


 FOTO. Șase oameni au fost uciși și opt sunt răniți după un atac asupra unei moschei din Canada. Premierul Trudeau: Este un atac terorist asupra musulmanilor

Șase persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite după ce trei indivizi au deschis focul în timpul rugăciunii într-o moschee din provincia canadiană francofonă Quebec.


 

 

Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă