10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAvertiment FBI: Amenințarea teroristă pe teritoriul SUA e în creștere

Avertiment FBI: Amenințarea teroristă pe teritoriul SUA e în creștere

Numărul extremiştilor care s-au radicalizat pe Internet, mediu în care se inspiră de la jihadişti din Siria, şi care caută să comită acţiuni violente, a crescut vizibil în ultima vreme în Statele Unite ale Americii, a avertizat FBI.

Potrivit Mediafax, directorul poliţiei federale James Comey a afirmat, într-un discurs susţinut la New York, că această ameninţare a fost trăită "în mod foarte real" în Canada, unde în ultimele săptămâni au avut loc două atacuri în care au fost ucişi doi militari.

Şeful FBI a declarat că urmărirea persoanelor care se inspiră după militanţii organizaţiei Statul Islamic (SI) în Siria este "extrem de dificilă, este un lucru la care lucrăm zilnic".

Această ameninţare este prezentă pe tot teritoriul Statelor Unite şi poate fi reprezentată de oameni de toate vârstele, originile etnice şi meseriile, a precizat el într-o conferinţă privind lupta împotriva terorismului, la Fordham Law School.

"Este o problemă peste tot unde există spirite tulburate care au acces la Internet, iar acest lucru se poate întâmpla oriunde în ţara noastră mare", a insistat el.

Fără ca măcar să se întâlnească cu membri Al-Qaida, aceste persoane se radicalizează citind sau ascultând propaganda online şi devin "echipate să se angajeze în jihad, fără ca măcar să iasă din subsol sau dormitor", a declarat el.

"Ele pot obţine tot ceea ce le trebuie pe Internet pentru a comite o acţiune violentă aici, în Statele Unite", a continuat şeful FBI, îndemnând americanii să avertizeze poliţia dacă observă comportamente suspecte sau periculoase ale unor indivizi, mai arată Mediafax.

"Securitatea noastră este necesar să fie un efort colectiv", a subliniat James Comey. "Dacă nu spuneţi nimic, riscăm să regretăm cu toţii", a adăugat el.

Oficialul de rang înalt a apreciat că aproximativ zece americani luptă alături de organizaţii teroriste.
"Îi urmărim dacă se întorc în Statele Unite. Dacă am dovada că ai luptat în vreuna dintre aceste organizaţii teroriste străine, ajungi după gratii", a avertizat el.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă