18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialAvertisment SUA: Există risc de atentate teroriste în Europa pe timpul sărbătorilor...

Avertisment SUA: Există risc de atentate teroriste în Europa pe timpul sărbătorilor de iarnă

Departamentul de Stat al SUA a avertizat cetățenii americani asupra creșterii riscului de atacuri teroriste în Europa în timpul sărbătorilor de iarnă, informează marți agenția DPA citată de Agerpres.

Într-o alertă de călătorie, Departamentul de Stat a cerut americanilor “să dea dovadă de precauție la festivaluri în timpul vacanței, evenimente și în piețe în aer liber”.

De asemenea potrivit Departamentului, călătorii trebuie “să evite mulțimile mari, atunci când este posibil”.

Departamentul de Stat a indicat că există “informații credibile” că Statul Islamic, Al Qaida și filialele lor “continuă să planifice atacuri teroriste în Europa, în special în sezonul sărbătorilor (de iarnă) și la evenimentele asociate”.

Alerta de călătorie amintește de asemenea atacurile teroriste comise în Belgia, Franța, Germania și Turcia mai înainte în acest an.

Atunci când există motive de îngrijorare, Departamentul de Stat cere cu regularitate americanilor să manifeste prudență în străinătate, mai degrabă printr-o alertă de călătorie decât printr-un avertisment mai serios, utilizat pentru o amenințare iminentă.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă