9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAvertismentul Angelei Merkel privind zona Schengen

Avertismentul Angelei Merkel privind zona Schengen

Dacă Europa nu reușește să se pună de acord în legătură cu o distribuire echitabilă a refugiaților, zona Schengen va fi pusă sub semnul întrebării, a avertizat cancelarul german Angela Merkel, potrivit Agerpres

”Dacă nu putem obține o distribuire echitabilă a refugiaților (în Europa), atunci chestiunea (privind viitorul zonei) Schengen se va afla pe ordinea de zi pentru multe state. Noi nu dorim să se ajungă acolo. Știu că unele țări au anumite poziții‘, a mai spus cancelarul german la o conferință de presă la Berlin, cerând statelor membre UE să adopte ‘o direcție comună pe cât posibil’. 

Citește și: Merkel: Nu există un dialog constructiv între NATO și Rusia

Dar, ”dacă vom începe să spunem că nu dorim musulmani, atunci nu este bine”, a adăugat ea, subliniind că Europa este construită pe principiul ”demnității fiecărei ființe umane”. 

Ea a atras de asemenea atenția că Italia trebuie ajutată, pentru că Roma nu poate găzdui toți imigranții care sosesc pe Marea Mediterană. 

Angela Merkel a afirmat totodată că actuala criză a imigranților a pus Germania în fața unei provocări majore care nu va fi rezolvată în curând, îndemnând cetățenii să dea dovadă de flexibilitate și răbdare. 

”Ne aflăm în fața unei provocări naționale uriașe. Aceasta va fi o provocare importantă nu doar pentru câteva zile sau luni, ci pentru o perioadă lungă de timp”, a declarat Merkel. 

Citește și: UE nu ridică sancțiunile impuse Rusiei. Ce explicații a dat Angela Merkel

Angela Merkel a estimat că Germania este destul de ”puternică” pentru a depăși provocarea care o reprezintă sosirea a sute de mii de imigranți. ”Economia noastră este puternică, piața forței de muncă este robustă și gata să absoarbă (mână de lucru)”, a mai spus cancelarul german, care a anunțat prezentarea până pe 24 septembrie a unui pachet de măsuri complete pentru adaptarea legislației germane la situația actuală, în special pentru accelerarea procesării solicitărilor de azil, asigurării de ajutor și adăposturi pentru refugiați. 

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...
Ultima oră
Pe aceeași temă