12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAvertismentul lui Putin: Rusia va crea capacităţi ofensive pentru a contracara sistemul...

Avertismentul lui Putin: Rusia va crea capacităţi ofensive pentru a contracara sistemul antirachetă al NATO

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, a declarat sâmbătă că Moscova îşi va dezvolta capacităţile ofensive şi intenţionează să creeze sisteme care pot depăşi elementele antirachetă instalate de NATO în ţările europene, scrie Mediafax.

Statele Unite au ieşit în mod unilateral din Acordul privind apărarea antirachetă (ABM), un pilon al sistemului de securitate internaţional. În acest caz, oare tot Rusia a dat dovadă de agresivitate?! Noi nu facem decât să răspundem ameninţărilor care ne vizează. Şi o facem în mod limitat, pentru a garanta securitatea Rusiei. Sau poate că cineva se aştepta să predăm armele?“, a declarat Putin.

Într-o perioadă, le-am propus partenerilor noştri americani să construim împreună un sistem de apărare antirachetă: Rusia, SUA şi Europa. Propunerea noastră a fost respinsă. Atunci ne-am gândit: este un sistem costisitor şi încă nu îi cunoaştem eficienţa. Normal că, pentru a garanta partea noastră a echilibrului strategic, vom dezvolta potenţialul ofensiv strategic şi ne gândim să creăm sisteme care să poată depăşi sistemul antirachetă (al NATO). Vă pot spune că am făcut progrese importante în această direcţie“, a mai avertizat preşedintele Federaţiei Ruse.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă