9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAvioanele comerciale ale SUA nu mai survolează Siria

Avioanele comerciale ale SUA nu mai survolează Siria

Avioanele comerciale ale SUA nu mai au voie să survoleze spațiul aerian al Siriei după ce Agenţia Federală a Aviaţiei (FAA) a emis i interdicție îb acest sens, din cauza conflictului care devastează această ţară, scrie Mediafax.

"Grupările extremiste armate din Siria sunt cunoscute pentru că deţin arme antiaeriene care pot reprezenta o ameninţare pentru aviaţia civilă", explică FAA, care a interzis deja, la 8 august, avioanelor comerciale americane să survoleze Irakul.

"Grupările de opoziţie au reuşit deja în timpul conflictului să doboare avioane militare siriene utilizând astfel de arme", anunţă FAA, potrivit sursei citate.

Interdicţia vizează "toate companiile americane şi toţi operatorii comerciali", dar FAA nu a precizat câte avioane mai exact sunt afectate de această măsură.

Siria, la fel ca Irakul, se află pe drumul folosit de avioanele care efectuează curse între Europa şi Orientul Mijlociu sau Asia.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă