13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAvion EgyptAir deturnat: De ce nu a reușit bărbatul să ajungă în...

Avion EgyptAir deturnat: De ce nu a reușit bărbatul să ajungă în cabina de pilotaj

Bărbatul care a deturnat, marți, un avion al companiei EgyptAir nu a reușit să ajungă în cabina de pilotaj, întrucât ușa era securizată, au declarat membrii echipajului pentru agenția France Presse, informează Agerpres.

Egipteanul Seif al-Din Mohamed Mostafa a obligat comandantul avionului care avea la bord 55 de pasageri şi efectua un zbor intern între Alexandria şi Cairo să aterizeze la Larnaca, în Cipru, amenințând că este înarmat cu o centură cu explozibil.

„Imediat după deturnare am cerut ofiţerului de securitate care se afla printre pasageri să rămână în faţa uşii cabinei de pilotaj”, chiar dacă aceasta era închisă, a precizat comandantul avionului.

Citește și: Timp pentru poze în timpul deturnării avionului EgyptAir

Cu toate acestea, în cazul avionului egiptean a fost una atipică, întrucât nu a fost vorba despre un caz de terorism. Astfel, Seif al-Din Mohamed Mostafa a fost descris, după incident, drept „instabil psihologic”, întrucât gestul său a avut la bază dorința sa de a-și revedea fosta soţie, o cipriotă care locuieşte în Larnaca. 

După ce avionul a aterizat în Cipru, piratul aerului a eliberat pasagerii şi în final s-a predat. Dar în acest timp s-au produs şi situaţii amuzante, cum ar fi pozele pe care le-au făcut cu el un pasager britanic şi apoi una dintre stewardese, precum şi ieşirea acrobatică a copilotului prin hubloul cabinei de pilotaj. 

Citește și: UPDATE: Un avion al companiei Egyptair, deturnat de un pasager înarmat. Toți pasagerii sunt liberi

Blocarea uşilor cabinei de pilotaj din interior de către piloţi a devenit o procedură generalizată după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 pentru a se evita repetarea situaţiei în care teroriştii pot prelua controlul avionului. 

Citește și: MAE: Niciun cetățean român nu s-a aflat la bordul avionului EgyptAir deturnat

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă