15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAvionul în care se afla șeful diplomației britanice, Boris Johnson, a aterizat...

Avionul în care se afla șeful diplomației britanice, Boris Johnson, a aterizat de urgență. Care este motivul

Avionul în care se afla noul ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johson, a aterizat, duminică, de urgență, din cauza unei probleme tehnice. Șeful diplomației britanice se deplasa la Bruxelles, pentru o întâlnire cu omologii săi europeni, informează AFP, citează Agerpres.

„Duminică după-amiază, între Londra şi Bruxelles, a apărut o problemă tehnică pe avionul Royal Air Force (RAF) la bordul căruia se aflau ministrul de externe şi responsabili din cadrul ministerului, obligând aeronava să aterizeze pe aeroportul Luton”, a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office. 

Potrivit sursei citate, Johnson și-a continuat drumul spre Bruxelles „cu alte mijloace”.

Avionul BAE 146 a avut o problemă la sistemul hidraulic, iar pompierii au fost trimişi pentru a supraveghea aterizarea aeronavei pe aeroportul din nordul Londrei, potrivit cotidianului The Guardian. 

Numirea lui Boris Johnson, lider al mişcării Brexit, de către noul premier britanic, Theresa May, a provocat sarcasm şi critici în Europa. Fostul primar conservator al Londrei urma să fie primit duminică seară de şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, „pentru un prim contact” cu ocazia unui dineu privat, înainte de întâlnirea cu omologii săi europeni, luni, cu prilejul reuniunii lor lunare. 

În cursul primei apariţii oficiale în calitate de ministru de externe, joi, la Ambasada Franţei la Londra pentru recepţia de 14 iulie, unde a ţinut să intoneze imnul francez şi „să dea asigurări” în legătură cu dragostea sa pentru Europa, Boris Johnson a ţinut un discurs aplaudat şi huiduit în acelaşi timp.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă