11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAvionul prăbușit în Columbia. O anchetă a autorităților boliviene relevă că direct...

Avionul prăbușit în Columbia. O anchetă a autorităților boliviene relevă că direct responsabili pentru moartea celor 71 de pasageri sunt pilotul și compania aeriană

O anchetă efectuată de autoritățile din Bolivia relevă că direct responsabilii pentru accidentul aviatic din Columbia, în urma căruia au murit 71 de persoane, sunt pilotul avionului și compania aeriană, potrivit ministrului pentru lucrări publice, Milton Claros, citat de Reuters, informează Agerpres.

 

Ministrul a declarat presei că operatorul aerian și pilotul „sunt direct responsabili pentru ce s-a întâmplat în acest tragic eveniment”. Printre cele 71 de persoane care au murit s-a aflat și pilotul aeronavei, Miguel Quiroga, care era și co-proprietar al companiei aeriene. Din primele cercetări a reieșit că avionul a rămas fără combustibil și s-a prăbușit pe o colină împădurită, în apropiere de orașul columbian Medellin.

Cu toate acestea, ministrul Claros a dat asigurări că prăbușirea avionului a fost un incident „izolat” și că zborurile în Bolivia sunt sigure. Mai mult, el a anunțat că va accelera procesul de implementare a unui noi sistem privind siguranța aeriană.

La începutul lunii decembrie, directorul executiv al companiei LaMia a fost trimis la închisoare și urmează să fie judecat pentru ucidere din culpă și alte fapte. El a respins acuzațiile aduse de anchetatori. La rândul său, un fost oficial din cadrul autorității aviatice din Boliva, Gustavo Vargas Villegas, se află în închisoare și urmează a fi judecat pentru trafic de influență în autorizarea licenței pentru avionul care s-a prăbușit. Și el se declară nevinovat.

Mai mult, au fost deschise dosare penale și împotriva co-proprietarului LaMia, Marco Antonio Rocha Benegas, care s-a ascuns, și a controlorului de trafic aerian Celia Castedo, care a fugit din Bolivia după accident și încearcă să obțină azil în Brazilia.


Citește și: UPDATE. Tragedie de proporții în Columbia. 75 de persoane au murit, într-un accident aviatic. La bord se afla o echipă braziliană de fotbal, care nu ar fi trebui să fie în avionul morții. 22 dintre victme erau jurnaliști. Doar cinci persoane au supraviețuit | VIDEO

Agenția britanică pentru anchetarea catastrofelor aviatice va trimite o echipă în Columbia pentru a le oferi asistență autoritățile locale în ancheta privind accidentul soldat cu 75 de morți.


Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă