19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. TAROM anulează zborurile de marți și miercuri spre Belgia. Ce măsuri...

UPDATE. TAROM anulează zborurile de marți și miercuri spre Belgia. Ce măsuri a luat compania

UPDATE 18.19: Zborul TAROM – RO 373 Bucureşti – Bruxelles, care trebuia să decoleze marţi de la Bucureşti la ora 16,50 a fost anulat, iar pasagerii care au dorit să mai călătorească au fost transferaţi pe zborul TAROM RO 363 cu destinaţia Amsterdam, cu decolarea de la Otopeni estimată la ora 18,06, informează Agerpres.

În aceste condiții, TAROM a pus la dispoziţie o aeronavă Airbus A310, cu o capacitate de 209 locuri, care va permite transportul tuturor pasagerilor. 

„Compania este în permanentă legătură cu reprezentanţii Ambasadei României la Haga în vederea asigurării suportului necesar pentru pasagerii şi cetăţenii români. Pasagerii care nu au dorit să călătorească astăzi (marţi – n.r.) vor fi acceptaţi la îmbarcare pe toate cursele operate de TAROM din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen şi Londra din 22 şi 23 martie”, informează TAROM.

UPDATE 13.19: TAROM a anunțat că zborul de 16.50, de marți, spre Bruxelles a fost anulat, precum și toate zborurile către capitala Belgiei de miercuri, conform unui comunicat al companiei. 

“Compania Tarom informează că, din cauza situaţiei de criză de pe aeroportul din Bruxelles, zborul TAROM RO373 cu destinaţia Bruxelles, prevăzut să decoleze astăzi, 22 martie 2016, la ora 16.50, se anulează. Având în vedere atentatele sângeroase care au avut loc în această dimineaţă la Bruxelles, compania Tarom comunică pasagerilor că zborurile Tarom  OTP-BRU-OTP (RO372, RO373, RO374 din data 22 martie 2016 şi RO371, RO372, din 23 martie) se anulează”, se arată în comunicatul companiei.

Pasagerii care au bilete pe aceste zboruri vor fi acceptaţi, fără niciun alt cost, pe toate cursele operate de Tarom din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen şi Londra din 22 si 23 martie, a menţionat compania.

De asemenea, cei 81 de pasageri care s-au aflat de dimineață în cursa spre Bruxelles, direcționată către Amsterdam, au aterizat în siguranță. Totodată, MAE  a anunțat că o echipa consulară mobilă a misiunii diplomatice române de la Haga s-a deplasat la Amsterdam și  acordă asistenţă cetăţenilor români. 

—– 

Ca urmare a atentatelor teroriste de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, o aeronavă TAROM care se îndrepta spre Bruxelles a fost redirijată, marți dimineață, spre Amsterdam.

“Ținând cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul plecări, Compania TAROM informează  faptul că aeronava B737 – 700 a companiei TAROM , cu număr de zbor  RO 371 care a decolat de la București la ora 07.20, cu destinația Bruxelles, având la bord un număr de 81 de pasageri  se afla în zbor în acest moment și a fost redirecționată către aeroportul din Amsterdam”, ne-a comunicat TAROM.

Aterizarea pe aeroportul din Amsterdam era prevăzută în jurul orei 10,40.

Citește și: Explozii aeroport Bruxelles. Primele reacții ale autorităților române

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă