11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialAvocatul lui DSK, încrezător că îşi va salva clientul

Avocatul lui DSK, încrezător că îşi va salva clientul

Unul dintre avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn este convins că fostul director FMI va fi scos de sub acuzare şi se declară încrezător în şansele acestuia de a câştiga procesul în care este acuzat de comiterea de agresiuni sexuale, informează Mediafax.

“Nu vreau să intru deocamdată în detaliile acestui caz, dar sunt încrezător, nu cred deloc că Strauss-Kahn ar fi vinovat de faptele care i se reproşează şi pot să prezic că va fi scos de sub acuzare”, a afirmat avocatul Benjamin Brafman, într-un interviu acordat canalului de televiziune francez M6.

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, pe care o cameristă l-a acuzat de agresiune sexuală şi tentativă de viol, va compărea luni în faţa justiţiei.

Brafman, care a refuzat să dea interviuri de la declanşarea scandalului, a acceptat propunerea M6 deoarece “era vorba mai degrabă de un portret al său decât de ultimul său caz”, a afirmat Etienne Truchot, unul dintre cei doi jurnalişti francezi care au discutat cu avocatul american.

Materialul de 20 de minute realizat de M6 se intitulează “Benjamin Brafman, avocatul starurilor, starul avocaţilor” şi urmează să fie difuzat în Franţa duminică, în cadrul emisiunii “66 minutes”.

Les Levine, detectiv privat care a lucrat mai mulţi ani pentru Brafman, povesteşte că misiunea sa era “răscolirea coşurilor de gunoi”, pentru a-i permite avocatului să le spună juraţilor că martorul principal “nu este de încredere”.

Ben Brafman, în vârstă de 62 de ani, “este foarte bun atunci când este vorba despre hărţuirea procurorului”, afirmă, la rândul său, fostul procuror Walter Mack, care i-a fost adversar în anii ’80, în procesele împotriva unor clanuri mafiote. “În fiecare dimineaţă, timp de jumătate de oră, îmi spunea, la audieri, că mi-am făcut treaba prost şi mă destabiliza”, adaugă el.

În 2001, când a obţinut achitarea rapperului Puff Daddy – acuzat că a deschis focul în faţa a peste 100 de martori -, avocatul a fost auzit spunând “Îi mulţumesc lui Dumnezeu”.

Cele mai citite

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă