13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul lui Salah Absdeslam spune că teroristul NU mai răspunde la întrebările...

Avocatul lui Salah Absdeslam spune că teroristul NU mai răspunde la întrebările anchetatorilor și vrea să revină în Franța

Salah Absdeslam, teroristul arestat vinerea trecută la Bruxelles, înainte de ultimele atentate, a decis să nu mai “colaboreze” cu anchetatorii lui, susține avocatul suspectului, citat de ziarul francez Le Figaro.

“Cred că voia să mă vadă întâi, pentru că a primit o vizită din partea anchetatorilor marţi şi voia să mă vadă întâi”, a declarat avocatul Sven Mary pentru postul Europe 1.

Potrivit avocatului, Salah Absdeslam începuse să colaboreze după arestare și era dispus să răspundă “la toate întrebările”. Avocatul susținea, înainte de atentatele din Bruxelles, că nici el nu doreşte ca Abdeslam să recurgă la tăcere. “Dacă ar recurge la tăcere, acest lucru ne-ar pune în faţa altor situaţii precum cea de la Bataclan, şi tocmai asta vreau eu să evit”.

Pe de altă parte, avocatul susține că Salah Abdeslam vrea să se întoarcă în Franţa cât mai repede, iar avocatul a cerut deja extrădarea teroristului în Franța.

Salah Abdeslam a fost capturat săptămâna trecută la Bruxelles, iar analiștii presupun că această arestare i-a împins pe membrii celulei islamiste din care făcea parte să comită atentatele de marţi, de pe aeroport şi de la metroul din capitala Belgiei.

Abdeslam le-a spus rudelor şi prietenilor săi, care l-au susţinut cât timp s-a ascuns de autorităţi, că i s-a stricat centura cu explozibil şi că din această cauză nu s-a aruncat în aer în timpul masacrului de la Paris, din noiembrie 2015.

Într-un alt moment, Abdeslam a spus însă că, de fapt, s-a răzgândit în ultimul moment şi nu a mai vrut să se arunce în aer. “Este nevoie de prudenţă deocamdată faţă de aceste prime declaraţii”, a avertizat o sursă apropiată anchetei, citată de L’Express, preluată de Agerpres.

În ceea ce priveşte cele 130 de victime ale atacurilor de la Paris, teroristul nu şi-a exprimat niciun regret şi, potrivit cotidianului, nu pare să îşi dea seama de gravitatea faptelor de care este acuzat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă