14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAzil provizoriu în SUA pentru cetăţenii statelor afectate de Ebola

Azil provizoriu în SUA pentru cetăţenii statelor afectate de Ebola

Cetăţenii din Liberia, Sierra Leone şi Guineea care locuiesc pe teritoriul american vor beneficia de azil provizoriu în SUA, aceștia fiind protejați de o eventuală expulzare spre țările afectate de virusul hemoragic Ebola.

Potrivit Mediafax, dacă aceşti imigranţi vor solicita, vor putea beneficia de Statutul de protecţie temporară (TPS) pentru o perioadă de 18 luni, a anunţat secretarul american pentru Securitate Internă Jeh Johnson.

"Cetăţenii eligibili din Liberia, Guineea şi Sierra Leone, precum şi persoanele fără cetăţenie care au trăin anterior într-una din aceste ţări, nu vor fi expulzaţi din Statele Unite şi vor primi autorizaţie de muncă", potrivit unui comunicat.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să demonstreze că "rezidează în mod permanent" în Statele Unite şi "sunt prezenţi fizic în această ţară în mod continuu".

Ei trebuie să depună cererea în perioada 21 noiembrie – 20 mai 2015. Aceste trei state din Africa de Vest sunt cele mai afectate de epidemia de Ebola, mai scrie sursa citată.

Potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), numărul de decese provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.420 în opt state din Africa, din totalul de 15.145 de persoane infectate cu virus.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă