7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2015.Cum s-au descurcat elevii la BAC în Republica Moldova, față de...

BACALAUREAT 2015.Cum s-au descurcat elevii la BAC în Republica Moldova, față de români

BACALAUREAT 2015. Rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat din Republica Moldova a fost de 54,14%, a anunțat Ministerul Educației, conform Publika.md.

Cea mai mare medie a notelor obţinute a fost înregistrată la limba străină, iar cea mai mică – la matematică. Majoritatea candidaţilor a obţinut note între cinci şi şapte.

"Pentru notele acordate în sesiunea suplimentară nota medie este 5.8. Este în creştere faţă de 5.6 de anul trecut. Sunt şi pe discipline. În majoritatea cazurilor este în creştere această medie", a spus directorul Agenției de Asigurare a Calității, Anatol Topală. 

"După sesiunea de bază, rata de promovare constituie 54,14%, faţă de 44% din anul 2014. La această etapă sunt trei absolvenţi care au luat nota 10 la toate disciplinele", a spus ministrul în exercițiu, Maia Sandu.

48 de candidaţi au fost eliminaţi din sălile de examen, în această sesiune. Totodată,11 lucrări au fost anulate după ce profesorii au constatat că elevii au copiat.

"Ştim un prim caz, a fost identificat cel care transmitea soluţii, i s-a aplicat o amendă. Toţi cei care au postat soluţii pe reţele şi aşa mai departe, noi le-am înregistrat şi le-am transmis colegilor de la poliţie", a declarat viceministrul Educaţiei, Igor Grosu. 

Iar câţiva membri ai Comisiei de examinare din raioanele Râşcani şi Briceni sunt cercetaţi de poliţie după ce au încercat să completeze lucrări după încheierea examenului.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că vor modifica şi metodologia de evaluare a elevilor după treapta gimnazială, însă nu au oferit detalii.  Funcţionarii spun că au fost sesizaţi de nenumărate ori despre încălcarea regulamentelor de desfăşurare a examenelor de către directorii şcolilor şi profesori. 

25.952 de absolvenţi ai liceelor au fost admişi pentru a susține examenele de maturitate în acest an. În total, în cadrul sesiunii au fost scrise 83.734 de teste, iar la evaluarea lucrărilor au participat 660 de profesori.

Anul trecut Ministerul Educaţiei a înregistrat o promovabilitate a BAC-ului de 44%, cea mai mică de când sunt organizate examene de Bacalaureat în Moldova.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă