20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBaltimore: Ce se va întâmpla cu poliţiştii suspectaţi că au omorât un...

Baltimore: Ce se va întâmpla cu poliţiştii suspectaţi că au omorât un tânăr afroamerican

Cei şase polițiști din Baltimore, urmăriți penal pentru moartea unui tânăr afroamerican, în aprilie, au fost inculpați în mod oficial, inclusiv pentru crimă, a anunțat joi procuroarea Marilyn Mosby, potrivit Agerpres.

“Toți cei șase polițiști au fost găsiți vinovați. Ei vor compărea în fața instanței în 2 iunie. Marele juriu a reținut toate capetele de acuzație împotriva celor șase polițiști, trei albi și alți trei de culoare, între care unul pentru omor și patru pentru omor prin imprudență, adăugând pentru fiecare cap punerea în pericol a vieții altora” a precizat procuroarea într-o conferință de presă.

Citeşte şi: Consecinţele protestelor din Ferguson şi Baltimore. Ce a decis Obama în privinţa poliţiei locale

Un singur polițist, Caesar Goodson (45 de ani), intrat în poliția din Baltimore în 1999, a fost inculpat pentru “crimă rezultând dintr-o acțiune periculoasă pentru alții și indiferent de vieți omenești”, precum și omucidere involuntară, erori profesionale și lipsa de asistență.

Dacă va fi condamnat și dacă sancțiunile nu sunt cumulate, el riscă maximum 30 ani de închisoare, iar ceilalți cinci polițiști maximum zece ani.

La începutul lunii aprilie, polițiștii din Baltimore au reținut un tânăr afroamerican Freddie Gray (25 de ani) pentru suspiciuni de activități infracționale.

Citeşte şi: Baltimore: Poliția a folosit gaz cu piper pentru a-i dispersa pe manifestanți

Potrivit datelor anchetei, Gray a încercat să scape de poliție, dar el a fost prins și urcat într-o dubă. În curând pentru el a fost chemată o ambulanță care l-a transportat la spital. După cum s-a dovedit, suspectul avea coloana ruptă și a căzut în comă. Medicii au încercat să-l salveze, însă la 19 aprilie acesta a decedat.

Cazul a provocat revolte în masă la Baltimore, care au degenerat în violențe — zeci de clădiri și peste 100 de autoturisme au fost incendiate, iar 20 de polițiști au fost răniți.

 

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă