9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialBan Ki-moon: Divergențele dintre israelieni și palestinieni, din ce în ce mai...

Ban Ki-moon: Divergențele dintre israelieni și palestinieni, din ce în ce mai mari

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat miercuri în Consiliul de Securitate că “nu este optimist” după discuțiile sale cu responsabilii israelieni și palestinieni, potrivit unor diplomați, informează AFP, citată de Agerpres. 

Ban, care s-a adresat Consiliului de Securitate prin videoconferință de la Amman în Iordania, a estimat că divergențele sunt din ce în ce mai mari între cele două tabere și că nu este timp de pierdut pentru a evita o escaladare.

În timpul acestor consultări cu ușile închise cu cei 15 ambasadori ai țărilor Consiliului, Ban s-a declarat deosebit de îngrijorat de incitarea la violență a celor două părți și de “disperarea” tineretului palestinian.

El și-a reiterat criticile față de utilizarea disproporționată a forței de către autoritățile israeliene.

Pentru Ban, citat de diplomații prezenți, esențial în această criză este de a aborda problema locurilor sfinte, dintre care Esplanada Moscheilor la Ierusalim.

Ban s-a întâlnit succesiv marți cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și miercuri cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, înainte de a se duce la Amman unde urmează să fie primit joi de regele Abdullah al II-lea.

El a cerut insistent liderilor palestinieni și israelieni să acționeze urgent împotriva “escaladării periculoase” a violențelor ce ridică temeri legate de o nouă intifada.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă