10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialAtentat SI într-un restaurant din capitala Bangladesh. 20 de civili au fost...

Atentat SI într-un restaurant din capitala Bangladesh. 20 de civili au fost ucişi, toţi străini

UPDATE. Cel puţin 20 de civili, toți cetățeni străini, au fost ucişi în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, frecventat de diplomaţi şi expatriaţi. Majoritatea ostaticilor care au fost ucişi sunt cetăţeni italieni sau japonezi, potrivit AFP, preluată de Agerpres

Premierul italian Matteo Renzi a condamnat ferm atacul de sâmbătă din Bangladesh, în care au fost ucise 20 de persoane, printre care numeroşi cetăţeni italieni, afirmând că Italia a suferit “o pierdere dureroasă”, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres. 

Într-un scurt discurs televizat, Matteo Renzi nu a confirmat numărul italienilor ucişi, explicând că doreşte mai întâi să anunţe familiile victimelor. 
Potrivit unor surse din Ministerul de Externe italian, în restaurant se aflau 11 italieni în momentul atacului, iar unul dintre ei a reuşit să scape. 

Potrivit generalului de brigadă Naim Asraf Chowdhury, în asaltul pe care l-au întreprins sâmbătă asupra restaurantului pentru a-i elibera pe ostatici, comandourile forţelor de securitate au ucis şase terorişti. 

Totodată, generalul de brigadă a subliniat că 13 ostatici, printre care un cetăţean japonez şi doi srilankezi, au fost eliberaţi. 

UPDATE 09.00: Criza ostaticilor dintr-un restaurant din capitala statului Bangladesh s-a încheiat după mai bine de 14 ore, prin intervenția forțelor speciale. Autoritățile au anunțat că șase teroriști au murit în timpul operațiunii. 

Un bucătar argentinian angajat în restaurantul din Dhaka, unde în cursul nopții de vineri spre sâmbătă a avut loc un atac revendicat de organizația Statul Islamic (SI), a povestit despre “un masacru”, transmite AFP.

“A fost un moment oribil”, a spus tânărul bucătar, Diego Rossini, la postul argentinian de televiziune C5N, după ce a reușit să scape. Atacatorii “au intrat cu saci conținând explozivi, bombe și grenade”, a precizat el.

El a declarat că a reușit să fugă prin terasa restaurantului împreună cu un grup de persoane.

Cel puțin doi polițiști au fost uciși, aproape 20 au fost răniți, iar luarea de ostatici continua în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în acest restaurant din cartierul diplomatic al capitalei Bangladeshului, Dhaka, au făcut cunoscut surse din rândul forțelor de ordine și martori oculari.

UPDATE 22.47: Aproximativ 20 de persoane sunt ținute prizoniere de nouă bărbați înarmați. Atacul armat a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, printre ostatici ar fi și cetățeni italieni. Poliția negociază cu atacatorii.

UPDATE 21.29: Zece persoane înarmate ar fi luat ostatici  în Restaurantul „Holey Artisan Bakery”, situat în cartierul Gulshan din Dhaka, potrivit presei locale, citată de Mediafax.

Nu este clar dacă atacatorii fac parte din vreo grupare teroristă.

Sute de poliţişti şi militari au fost trimişi la locul incidentului.

————

Mai mulți bărbați înarmați au intrat, vineri, într-un restaurant din capitala Bangladeshului, Dhaka, unde au deschis focul, informează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit poliției și unor martori, atacul armat a avut loc în cartierul diplomatic, care este frecventat de străini, diplomaţi şi familii din clasa de mijloc. 

Pentru moment, nu se cunoaște dacă există victime, a relatat cotidianul local Bangladesh Daily, citat de BBC. Totodată, există informații neconfirmate potrivit cărora atacatorii ar fi luat ostatici.

Poliţia a înconjurat zona. Conform publicaţiei Dhaka Tribune, la locul atacului s-ar fi auzit şi o explozie. Agenţia chineză Xinhua a relatat că poliţia a avut un schimb de focuri cu grupul de atacatori. 

În Bangladesh au avut loc mai multe atacuri, în care au fost folosite în speciale macete, împotriva unor bloggeri, atei sau reprezentanţi ai minorităţilor religioase.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să știi despre cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin începe să se dezvolte în celulele de pe suprafața colului uterin (porțiunea inferioară a uterului, de formă cilindrică și străbătută...

Eko News: Pionieratul Jurnalismului Digital în Era Informației

Într-o eră dominată de fluxul rapid și adesea neîntrerupt de informații, discernământul și integritatea în jurnalism devin nu doar valoroase, ci esențiale. Eko News,...

Servicii de închiriere animatori copii pentru zile de naștere

Chiar dacă serviciile de animație pentru copii sunt disponibile pe piață doar de câțiva ani, asta nu înseamnă că discutăm despre un concept nou....
Ultima oră
Pe aceeași temă