13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBanii alocati familiilor cu copii din UE

Banii alocati familiilor cu copii din UE

Familiile cu copii din Europa primesc diverse ajutoare financiare pentru acestia, care variaza de la tara la tara, relateaza AFP, consultata de Mediafax.

FRANTA: toate familiile care au doi sau mai multi copii au dreptul la alocatii familiale. Pentru doi copii, acestea sunt in valoare de 119 euro pe luna, plus 152 pentru un copil suplimentar. Anumite familii pot primi, in limita resurselor, o prima la nastere de 855 de euro pentru fiecare copil, plus o prima de 171 de euro pe luna pana la trei ani.

BELGIA: exista o "alocatie la nastere" in valoare de 1.064 de euro pentru primul copil, si de 800 pentru urmatorii. Valoarea alocatiilor familiale este ulterior variabila. Alocatiile familiale lunare "obisnuite" se ridica la 78 de euro pentru primul copil, 145 de euro pentru cel de-al doilea si 217 euro pentru fiecare copil, incepand cu al treilea.

ITALIA: Parlamentul italian a adoptat in 2006 o prima in valoare de 1.000 de euro pentru fiecare copil nascut in Italia in 2005 si 2006. Aceasta masura nu a mai fost insa implementata si in 2007.

SPANIA: statul ofera o prima la nasterea celui de-al treilea copil pentru familiile ale caror venituri anuale se situeaza intr-o anumita marja. In 2007, aceasta era de 450,67 euro. Cele mai modeste familii primesc o alocatie de 291 euro pe an, pentru un copil minor.

OLANDA: la nastere nu este acordata nici o prima, insa intreaga familie primeste o alocatie trimestriala pana cand copilul implineste 18 ani. Ea creste odata cu varsta, esalonat, de la 190,19 euro, ajungand pana la 271,10 euro.

DANEMARCA: nu sunt acordate prime, ci alocatii familiale nete, neimpozitate. Valoarea lor variaza in functie de varsta copilului. In 2007, ele pornesc de la 67,3 euro.

NORVEGIA: familiile primesc circa 122 euro lunar pentru fiecare copil, pana cand acesta implineste varsta de 18 ani.

SUEDIA: nu este acordata prima, alocatiile familiale se ridica la o suma lunara de 114 euro pentru fiecare copil, pana al varsta de 16 ani. Ele cresc in functie de numarul de copii.

GRECIA: anagajatorii sunt cei care acorda alocatii familiale, o prima de cinci la suta la salariul de baza pentru fiecare copil. Guvernul acorda o prima speciala pentru familiile cu patru copii.

PORTUGALIA: familiile ale caror venituri depasesc un venit lunar de 1.875 de euro nu primesc alocatii. Ele sunt cuprinse intre zece si 120 de euro.

POLONIA: o prima de natalitate exista de la sfarsitul lui 2005. Ea se ridica la circa 265 de euro pentru fiecare copil.

LITUANIA: Prima de 301 euro, acordata la nasterea fiecarui copil. Mai mult, incepand cu cel de-al cincilea copil, familiile primesc alocatii lunare cuprinse intre 15 euro si 41 euro.

LETONIA: din 2005, statul ofera 573 de euro la nastere. Familia primeste ulterior 43 de euro pana la 18 luni, si 11,50 euro in perioada ulterioara.

 

ROMANIA: familiile primesc un "trusou pentru nou-nascut" in valoare de circa 50 de euro, iar parintii o alocatie lunara de 65 de euro, in perioada de doi ani ulterioara nasterii copiilor.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă